Ostali sportovi

Počeo rovinjski nebeski spektakl

Sportnet • subota, 12.04.2014.
Počeo rovinjski nebeski spektakl

Pogled na Rovinj rano jutros zaista je bio veličanstven. Nekako se činilo sve na svom mjestu, tisuće i tisuće plavih, crvenih i sivih sjedala na tribinama, stotine uniformiranih ljudi spremnih na dolazak ljubitelja adrenalina i ovog neponovljivog sportskog događaja, ulice označene strelicama, uputama i znakovima dobrodošlice i, naravno, zvuk aviona koji nitko tko je ovaj vikend u Rovinju nikad neće zaboraviti...

Danas počinje nebeski spektakl, najbrži motosport na svijetu, zračna umjetnost brzih aviona koji se rovinjskim nebom kreću brzinom do 370 km/h ili jednostavnije rečeno – Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo.

Najbolji svjetski piloti oduševljeni ljepotom Hrvatske sutra popodne bit će u velikom okršaju, a naslov vladara našeg prekrasnog neba ponijet će samo jedan. Trofeji za pilote djelo su akademskog kipara Radivoja Jovičića koji je ova umjetnička djela izradio posebno za trojicu najboljih pilota. Ulaznice za B zonu rasprodane su, A zona ima još mali broj raspoloživih ulaznica dok za zonu C još uvijek ulaznice možete kupiti na eventim.hr ili na licu mjesta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!