Ostali sportovi

Budi dio povijesti, još pet dana za prijavu

Sportnet • srijeda, 23.04.2014.
Budi dio povijesti, još pet dana za prijavu

Više od tri milijuna ljudi na svijetu živi s ozljedama leđne moždine, a za desetak dana cijeli svijet krenut će u jedinstveni projekt - utrku Wings for Life World Run - čiji je cilj upravo takve ozljede učiniti izlječivima. I Hrvatskoj je pripala čast biti dio ovog globalnog sportskog spektakla, a svi oni koji 4. svibnja budu trčali za one koji ne mogu postat će dio povijesti, dio puta i doprinosa cilju čije je ostvarenje samo pitanje vremena.

Trkači iz 136 zemalja svijeta okupirat će 32 startne linije diljem svijeta i započeti utrku točno u istom trenutku, neki po mraku, neki po danu, ovisno o vremenskoj zoni u kojoj se nalaze. Dvoje najbržih i jedan najsretniji trkač osvojit će put oko svijeta.

Prijave za utrku otvorene još pet dana, Zadar spreman za utrku Utrka kojoj je jedini cilj podići svijest o ozljedama leđne moždine i pronaći lijek za takve ozljede formatom se doista razlikuje od svih ostalih utrka. Pokretna ciljna linija ovaj put ne čeka ispred trkača već se kreće za njima, a onog trenutka kad pojedinog trkača pretekne takozvano Presretačko vozilo, utrka je za njega završena. Jedinstvena globalna startna lista iznjedrit će po jednog natjecatelja i natjecateljicu koji posljednji ostanu u utrci, neovisno gdje se nalaze u svijetu, a osim njih jedan sretni trkač osvojit će nagradno putovanje oko svijeta, koje uključuje posjećivanje svjetskih metropola, upoznavanje legendi iz svijeta sporta i biznisa te neponovljiva životna iskustva.

Stotine sportskih velikana već se priključilo projektu, uključujući Sebastiana Vettela, Lindsey Vonn, Davida Coultharda, Marka Webbera, Aksel Lund Svindala i mnoge druge. Važno je napomenuti da je 100% vrijednosti svih prikupljenih startnina namijenjeno istraživanjima leđne moždine i naporima da posljedice ozljeda leđne moždine postanu izlječive. Još samo pet dana ostalo je za prijave putem kreditnih kartica i putem grupne prijave i vouchera za poslovne subjekte. Hrvatska utrka u 12 sati po našem vremenu kreće s Pozdrava suncu u Zadru, a da daš svoj doprinos ovom velikom cilju prijavi se na www.wingsforlifeworldrun.com.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!