Rukomet

Miranda Tatari: "I ove je godine Podravka osvojila pehare, samo su igračice bile u tuđem dresu"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • četvrtak, 29.05.2014.
Miranda Tatari: "I ove je godine Podravka osvojila pehare, samo su igračice bile u tuđem dresu"
Foto: Ivana Strahija

Podravka Vegeta, institucija hrvatskog ženskog rukometa, od danas je, službeno, jača za svoju legendarnu vanjsku igračicu, Mirandu Tatari, koja se nakon godine u Rusiji vraća svom domu. Ekipa bez nje nije uspjela do dvaju pehara koje su Kokice redovito spremale su svoje vitrine, no motiv za novu sezonu je tim veći…

Svim ljubiteljima rukometa u Hrvatskoj sjajna je vijest da se Miranda Tatari, uvijek najsrčanija igračica na bilo kojem parketu, vratila u Podravku. Legendu je predstavila još veća legenda, Božica Palčić, sada direktorica Kluba.

"Igrala sam s njom, radila s njom kao direktorica i mogu reći da Miranda nije samo igračka, već i ljudska veličina, ima kvalitete ne samo na parketu nego i u svlačionici, za sve nas koji smo u Klubu, za Upravu i za navijače. Jako mi je drago da smo potvrdili taj posao i da je Miranda naša najmanje godinu dana, nadamo se i više."

Sama Miranda Tatari na to je odgovorila: "Probala sam u inozemstvu i kolikogod je tamo bilo lijepo, kao i veliko iskustvo, tek sad mi je jasno koja je razlika u igranju za svoj klub i svoj grad, pred svojim navijačima, ili za strani klub. Rusi su bili zadovoljni sa mnom, željeli su da ostanem, nisu mogli prihvatiti da odlazim."

U rusku Astrahanočku Tatari je dovedena ne bi li se pokušao proboj na vrh tablice, u čemu ekipa međutim nije uspjela. "Rezultatski nije napravljen veliki pomak, no mram biti iskrena i reći da je u usporedbi s Rusima, Podravka turbo profesionalni klub, od komunikacije do treniranja. Mi četiri 'Balkanke' dovedene smo da dignemo razinu,m što smo mi i učinile, no čudili su nam se kako dolazimo na treninge ranije, kako ostajemo kasnije i kako nam nije problem odraditi ni treći trening. Znamo što je Rusija bila pred pet-šest godina, no ostala je na toj razini bez pomaka. Ne mogu reći da mi je žao što sam išla, ali sam tek sad uvidjela neke stvari."

Da bi sve bilo potpuno jasno, srčana srednja vanjska je dodala: "Da se radilo samo o financijama, ne bih razmišljala o povratku, ponude dvaju klubova su neusporedive. No, stvarno nije sve u novcu, dosta je u emocijama i guštu. Stvarno sam sretna što se vraćam, mislim da ću ovdje biti sretnija. Težak je pogled na vitrinu bez dva pehara, no ne bih se vratila da ne vjerujem da možemo ponovno do njih."

Hrvatska, Liga prvaka, Regionalna liga

Podravka je tako dovela svoje najveće pojačanje, a velik je dio igračica od prošle sezone odlučio ostati u Koprivnici. S Kokicama u novoj sezoni neće biti tek Havić i Gavranić, a posljednja koja je otpala jest Pongrac: "Ona nije bila zadovoljna uvjetima, i to je to. Mi smo dakle manje-više odredili ekipu za iduću sezonu, ostaje nam jedno ili dva mjesta, koja ćemo možda popuniti i djevojkama iz omladinskog pogona. Trener ostaje", kazala je Palčić.

Iza Podravke nije sjajna sezona. Prvenstvo i Kup otišli su Lokomotivi, koja je u svoju ekipu uložila veliki novac, a on se morao pokazati. "Kao sportašici nije mi lako, da smo osvojili barem jedno od toga, već bi bilo nekako. No, mi smo znali da će ova sezona biti jako teška, a praznina za pehare u vitrini svaki nam dan pojačava inat i želju. To nam je prioritet za iduću sezonu, mi smo prvenstvo osvojili 20 puta, a Kup 19 i imamo tradiciju", dodala je direktorica.

Tatari se na to nadovezala: "Ako ćemo biti iskreni, Podravka je i ove sezone osvojila prvenstvo i Kup, samo su igračice bile u 'krivim' dresovima."

Nova sezona donosi nove ambicije, među njima i igranje Lige prvakinja. Do sada su prvakinje Hrvatske ulazile u natjecanje u skupinama bez problema, no moglo bi biti promjena ove sezone: "Vjerojatno će ove sezone i prvak u kvalifikacije, moramo čekati i vidjeti EHF rejting. Mi se dakako nadamo pozivnici za kvalifikacije, dobila ju je Lokomotiva prošle godine, pa je mi svakako zaslužujemo s najviše nastupa u Ligi prvakinja. I sama se Lige prvaka malo mijenja, iz natjecanja po skupinama po tri ekipe idu dalje, dakle to znači potencijalnih 12 televizijskih prijenosa, što je svakom sponzoru interesantno."

Osim Lige prvakinja, Podravkašice će najvjerojatnije sudjelovati i u novoj, poboljšanoj Regionalnoj ligi. To je natjecanje ove sezone bilo maltene katastrofalno, s klubovima koji su odustajali usred natjecanja, neozbiljnim rasporedom i na koncu, bez završnice; no sve upućuje da će u novoj sezoni biti drukčije.

"Vardar je pokrenuo inicijativu za osnivanje nove lige, s jakim sponzorima i većom ozbiljnosti. Skupština bi trebala biti u lipnju, tada ćemo znati više", zaključila je Palčić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • armada_1029.05.2014. u 20:11
  Što mi je drago da je Lokomotiva osvojila
  armada_10
 • __Ivan__29.05.2014. u 19:28
  e tuko al si izjavila glupost godine
  __Ivan__
 • __Ivan__29.05.2014. u 19:28
  hahahahahaha... kralju :D
  __Ivan__
 • Luka_Real29.05.2014. u 17:55
  i to drugu godinu zaredom.. prvo Mandžo pa sad Modrinjo
  Luka_Real
 • Luka_Real29.05.2014. u 17:54
  i Dinamo je isto osvojio Ligu Prvaka.. eno Modrić digao pehar
  Luka_Real