Ostali sportovi

Ana Šimić bez pobjede u Hengelou, iznenadila Ukrajinka Okuneva

Branimir Korać • nedjelja, 08.06.2014.
Ana Šimić bez pobjede u Hengelou, iznenadila Ukrajinka Okuneva
Foto: FaH

Hrvatska skakačica u vis Ana Šimić ostvarila je plasman na drugo mjesto na mitingu u Hengelou s preskočenih 195 centimetara. Istu visinu preskočila je i pobjednica Oksana Okuneva iz Ukrajine, samo uz manje pokušaja...

Ana Šimić bila je jedina hrvatska predstavnica na mitingu u Hengelou, a nastup je završila na drugom mjestu. U Hengelo je doputovala kao prvi favorit s najboljim rezultatom ove sezone među prijavljenim atletičarkama (198), ali tu visinu nije uspjela preskočiti iz tri pokušaja.

Donijelo joj je to drugo mjesto jer je Oksana Okuneva skočila svoj najbolji skok ikad, preskočila 195 centimetara iz drugog pokušaja dok je Šimić to uspjelo iz trećeg.

"Vrijeme je bilo promjenjivo, prvo je padala kiša, a onda zasjalo jako sunce te je bila velika sparina. Malo sam se teško koncentrirala pošto smo se u hotel smjestili tek u 23 sata, a natjecanje je počelo rano, već u 15 sati. Iako sam skočila 195 cm iz trećeg pokušaja, zadovoljna sam jer na svakom natjecanju držim visoku razinu. U ponedjeljak letimo vrlo rano za Oslo pa se moramo dignuti oko 2 sata, ali vjerujem da će sve biti dobro jer ću stići odmoriti do nastupa", rekla je Šimić.

Šimić i Okuneva bile su jedine koje su išle preko 195, a iza njih su se plasirale s preskočenih 192 centimetra Irina Gordejeva i Levern Spencer.

Hengelo, skok u vis, atletičarke:
1. Oksana Okuneva (Ukrajina) 195
2. Ana Šimić (Hrvatska) 195
3. Irina Gordejeva (Rusija) 192
4. Levern Spencer (Sveta Lucija) 192
5. Svetlana Radzivil (Uzbekistan) 189
5. Nadija Dusanova (Uzbekistan) 189
7. Hanne van Hessche (Belgija) 185
8. Sietske Noorman (Nizozemska) 185
9. Antonia Stergiou (Grčka) 180
9. Melanie Melfort (Francuska) 180

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!