Ostali sportovi

Goran Lesjak ušao u TOP 40 prestižne utrke Western States Endurance Run na 100 milja!

Sportnet • srijeda, 02.07.2014.
Goran Lesjak ušao u TOP 40 prestižne utrke Western States Endurance Run na 100 milja!

Najbolji hrvatski trail i treking trkač, Goran Lesjak, završio je utrku Western States Endurance Race! Utrčavši u cilj s hrvatskom zastavom postao je tako prvi Hrvat koji je nastupio i završio ovu utrku.

Ovaj vikend u Americi je održano je još jedno izdanje najstarije i najprestižnije utrke na 100 milja – Western States Endurance Run. Prvi i jedini hrvatski predstavnik na ovoj utrci, Goran Lesjak, koja se održava od 1974. godine, završio je u vremenu 19:45 h, zauzevši 37. mjesto.

Slika 2 od 2.

Utrka Western States ukupne je dužine 100,2 milje (162 km). Start utrke je u Squaw Valley, a kraj u Auburnu, Kalifornija. Staza utrke prolazi netaknutim divljinama Sierra Nevade koja je površinom veća od Hrvatske. Utrka je zahtjevna jer se prvih 50 km trči na vrlo velikoj visini, a onda se staza spušta u kanjone u kojima temperature idu i preko 40°C, a koje potom trkače prate do samoga kraja.

"Prvih 115 km sam prošao vrlo brzo iako se nakupilo 4000 m uspona u toj dužini i sve je išlo u tom smjeru da ću do cilja doći za 17 sati. Međutim, nakon toga počinjem se boriti s probavnim problemima koji su me totalno oslabili i tu sam izgubio najviše vremena," rekao nam je Goran.

Slika 1 od 1.

"Osjećam se odlično, ponosno i ispunjeno. Što se tiče rezultata više sam nego zadovoljan, iako sam izgubio puno vremena na probleme s probavom, jer sam ostvario oba svoja cilja, a to je TOP40 u plasmanu i otrčati utrku u vremenu ispod 20 sati."

Posebno oduševljeno Goran spominje organizaciju utrke istaknuvši visoku razinu profesionalnosti te ljubaznost organizatora i volontera.

Lesjak će ove godine krajem kolovoza nastupiti i na najtežoj europskoj utrci – Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB), i vjerojatno najbrojnijoj (nastupa preko 2000 trkača). Prošle godine Goran je ušao u TOP50 finishera utrke.

Autor: Sandra Bortek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!