Ostali sportovi

Video: Događaji koji su obilježili ovogodišnji All-Star praznik

Filip Jukić • srijeda, 16.07.2014.
Video: Događaji koji su obilježili ovogodišnji All-Star praznik

U Minnesoti, točnije u Minneapolisu, početkom tjedna održan je 84. All-Star događaj u povijesti MLB-a. To je bio treći put da ova savezna država ugošćuje svjetsku bejzbolsku elitu, ali prvi puta na (relativno) novom, Target Fieldu. Nakon prošlogodišnjeg All-Stara u New Yorku, na Citi Fieldu i dirljivih trenutaka prilikom oproštaja od Mariana Rivere, došao je red na Dereka Jetera i njegov oproštaj s ovim praznikom baseballa...

Derek Jeter - zadnja All-Star utakmica

Od trenutka kada je prije početka sezone objavio kako mu je ovo zadnja godina aktivnog igranja baseballa, znalo se da će spektakl u Minnesoti proteći u duhu proslave karijere velikog Dereka Jetera. Kao i svaki puta do sada i ovoga puta je Jeter bio najbolji kada se nađe na najvećim pozornicama. S dva udarca (od toga jedan double), postignutim runom te vrhunskom obrambenom reakcijom u samo tri inninga igre Jeter je pokazao kako su silni glasovi navijača prilikom odabiranja prvih postava za ovaj susret bili, ne samo opravdani, nego i logičan slijed svega onoga što je ovaj 40-godišnjak pružio u 20 godina svoje MLB karijere. U tih 20 godina, Jeter je 14 puta biran kao All-Star, dok je čak devet puta bio u početnom sastavu na SS poziciji.

Početkom četvrtog inninga došao je i najsvečaniji trenutak čitavog All-Star događaja - Jeter je zamijenjen te se uz silne ovacije publike i izraze poštovanja od strane suigrača zauvijek, barem kao igrač, oprostio od All-Star utakmica te time na velikoj pozornici najavio i onaj konačni oproštaj koji će uslijediti nakon kraja ove sezone. Skromno i samozatajno, kako je to uvijek u zadnjih 20 godina radio, The Captain se zahvalio svima te na taj način još jednom razdragao prepuni Target Field te ljude diljem SAD-a i čitavog bejzbolskog svijeta.

Yoenis Cespedes - Home Run Derby

Yoenis Cespedes uspio je u ponedjeljak navečer napraviti nešto što je do sada pošlo za rukom jedino Kenu Griffeyju Jr.-u, a to je obraniti naslov prvaka Home Run Derbyja. Nakon prošlogodišnjeg naslova u New Yorku, Cespedes je ovoga puta na natjecanje došao pomalo u sjeni velikih najava o udaračkim mogućnostima Giancarloa Stantona. Međutim, igrač vanjskog polja Athleticsa pokazao je kako nije previše zainteresiran za mogućnosti drugih kandidata te je, nakon što je u raspucavanju za prolaz grupe svladao klupskog kolegu Josha Donaldsona, prilično lako u finalu "natpucao" Todda Fraziera iz Cincinnatija.

Mike Trout - All-Start MVP

Mike Trout je na putu ka još jednoj vrhunskoj sezoni i novoj kandidaturi za MVP-a AL-a (prosjek udaranja .310, 22 HR-a, 73 RBI-a u dosadašnjem dijelu sezone). Na All-Star susretu odigranom u utorak, igrač vanjskog polja Angelsa samo je potvrdio i ponovno opravdao sve superlative koji se vežu uz njegove igračke sposobnosti. Triple, double te dva RBI-a suma su njegovog nastupa nakon kojeg je potpuno zasluženo nagrađen titulom najkorisnijeg igrača susreta.

Važno je još za napomenuti kako je AL sastav slavio rezultatom 5:3 te tako u World Seriesu predstavniku AL-a osigurao prednost domaćeg terena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!