Rukomet

Hrvatska domaćin Europskog prvenstva u rukometu 2018. godine

Mihaela Bradovski • subota, 20.09.2014.
Hrvatska domaćin Europskog prvenstva u rukometu 2018. godine
Foto: EPA

Hrvatski rukometni savez dobio je organizaciju još jednog velikog natjecanja. Europsko prvenstvo 2018. godine održat će se u Hrvatskoj. Nakon što je uspješno organizirala već nekoliko velikih natjecanja, Hrvatska je dobila još jednu priliku...

EHF-ov Kongres u Dublinu raspravljao je i o domaćinstvu Europskog prvenstva 2018. godine, a ono je pripalo Hrvatskoj. Hrvatski rukometaši tako će pokušati doći do novog odličja na europskoj smotri ovaj put na svom tlu.

Uz odličnu i interaktivnu prezentaciju i predstavljanje, na kojem su brojna rukometna lica čestitala Hrvatskoj, Hrvatska je bili jedini kandidat za domaćinstvo ove smotre, no ozbiljno je shvatila samo predstavljanje te je ono potom bez ikakve neizvjesnosti dodijeljeno Hrvatskoj.

Netom nakon potpisivanja ugovora o domaćinstvu, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Sandi Šola, kazao je: "Mnogo nam znači ovo Prvenstvo, kako za Hrvatsku tako i za Savez, kao i razvoj rukometa i pojačavanje samog interesa za sport, novih investicija od infrastrukture do samog sporta. Srećom ovoga puta nama ne treba ništa što se infrastrukture tiče, dvorane imamo i sada se vidi koliko je bilo značajno to ulaganje za Svjetsko prvenstvo 2009."

Nastavio je potom Šola: "To je bilo najveće sportsko ulaganje još od Univerzijade, iako nismo bili spremni na to i iako su mnogi osporavali izgradnju tih dvorana, one su ostale kao nasljeđe za cijeli sport. To nam je omogućilo i današnji izbor, kao i izbor za natjecanja u drugim sportovima. Sada imamo nešto s čime se možemo pokazati svijetu. Značit će ovo domaćinstvo i priljev novih mladih ljudi u sportu. Ono što je i najvažnije uz to, ono je donijelo veliku promociju za Hrvatsku."

Slika 1 od 1.

2000. godine Hrvatska je dobila prvu organizaciju velikog natjecanja na kojem je zlato osvojila Švedska ispred Rusije i Španjolske dok je Hrvatska završila kao šesta.

Hrvatski rukometni savez organizirao je Svjetsko prvenstvo za rukometašice koje je završeno slavljem Francuskinja u dramatičnom finalu protiv Mađarske, a Hrvatska je završila na tek 14. mjestu.

Posljednje veliko natjecanje koje je Hrvatski rukometni savez dobio bilo je Svjetsko prvenstvo za rukometaše 2009. godine na kojem su izabranici Line Červara u finalu poraženi od Francuske.

Ove godine Hrvatska i Mađarska zajednički organiziraju Europsko prvenstvo za rukometašice, a rukometaši će ponovno biti domaćini Europskog prvenstva za četiri godine.

Prvenstvo će se odigravati u četiri grada i to u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču, održavat će se od 14. do 28. siječnja za kada je predviđen finalni dvoboj. Na Prvenstvu će sudjelovati 16 reprezentacija, a bit će odigrano ukupno 47 utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • el_pistolero20.09.2014. u 15:40
  Nitko ne pljuje po reprezentaciji već po vodstvu saveza. Isto kao što bi se nastavilo pljuvati po nogometnom savezu čak i kad bi dobili domaćinstvo SP-a, ali bi zavladala kratkotrajna euforija. Tako je i ovo samo mazanje očiju, dok god je tu Gobac ništa ne može biti isplativo po hrvatski rukomet... [više na forumu]
  el_pistolero
 • mosa darza20.09.2014. u 15:00
  da li ja ovo dobro vidim da su izabrali spaladium arenu koja je bankrotirana, zatvorena i u tko zna kakvom stanju, a nisu Krešinu dvoranu u zd??
  mosa darza
 • redscro20.09.2014. u 14:38
  Ne valja kad se kandidiramo (nije isplativo, nitko se nije potrgao, lopovi će pokrasti, bolje da su to uložili u vrtiće i šta ja znam...), ne valja kad se ne kandidiramo (nogomet), a bome Hrvatima ne valja ni kad se djelomično kandidiramo (EP košarka) jer smo eto kao mogli sami. Hrvatski nacionalni... [više na forumu]
  redscro
 • True Detectiv20.09.2014. u 14:33
  Kakve budale ovdje, žao mi zraka koji udišete.. Domaćini smo opet, šteta zbog Osijeka, ali uz novu generaciju sa Duvnjakom na čelu možemo uzeti i Europsko zlato.
  True Detectiv
 • JohnRawls20.09.2014. u 14:29
  S obzirom da se prvenstvo igra svake godine ( EP pa SP) a ovaj sport ozbiljno igra recimo desetak zemalja, nekako je bila i potreba i nužda da red dođe na nas... pa ne može biti u Danskoj ili Španjolskoj... Infrastrukturu imamo, kao i lopove zapete ko puške, spremne da otkinu svaki Euro prilikom... [više na forumu]
  JohnRawls