Ostali sportovi

Glavni kandidati za nove-stare olimpijske sportove su baseball, softball, biljar, karate i skvoš

Niko Rukavina • četvrtak, 05.02.2015.
Glavni kandidati za nove-stare olimpijske sportove su baseball, softball, biljar, karate i skvoš

Neposredno pred Ljetne Olimpijske igre koje se sljedeće godine održavaju u Rio de Janeiru, Međunarodni olimpijski odbor odlučit će koji će se i koliko novih sportova dodati za OI 2020. koje se održavaju u Tokiju.

John Coates, dopredsjednik vrhovnog autoriteta Olimpijskih igara, Međunarodnog olimpijskog odbora, izjavio je kako će se neposredno pred početak Ljetnih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, koje su na rasporedu 2016., odlučiti koji će se sportovi uključiti u program Olimpijskih igara za Tokio 2020.

“Ne mogu vam reći koliko će točno sportova biti predloženo. Ulogu će sigurno imati radi li se o momčadskom ili pojedinačnom sportu, zbog broja sportaša. Ne želimo unaprijed odbacivati bilo kakvu mogućnost“, rekao je Coates.

Sport postaje olimpijski ako dobije dvotrećinsku većinu glasova MOO. Od sportova za koje se pretpostavlja da će biti predloženi su baseball i softball, koji su ukinuti 2005., zatim, karate, skvoš, biljar i snooker.

Tokio je dobio domaćinstvo LJOI ispred Madrida i Istanbula. Tokio je već bio domaćin Olimpijskih igara, 1964., a trebao je biti i 1940. međutim te Igre su otkazane zbog Drugog svjetskog rata. U Japanu su se do sada održale i dvije Zimske Olimpijske igre, 1972. u Sapporu i 1998. u Naganu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • DEMOKRIT05.02.2015. u 19:38
    šah
    DEMOKRIT
  • markoli05.02.2015. u 17:32
    Karate ili skvoš
    markoli