Zimski sportovi

Pobjeda i najbolji FIS bodovi karijere za Andreu Komšić na Sljemenu

Sportnet • srijeda, 25.03.2015.
Pobjeda i najbolji FIS bodovi karijere za Andreu Komšić na Sljemenu
Foto: Dejan Popek

U današnjim FIS slalomima na Sljemenu do pobjede je u ženskoj konkurenciji došla Andrea Komšić dok je odmah iza nje bila Matilda Šola. U muškoj konkurenciji Matej Vidović došao je do trećeg mjesta. S nastupima na Nacionalnom prvenstvu Norveške krenuo je i Max Ullrich.

Drugog dana natjecanja na Sljemenu održani su ženski i muški FIS slalom. Program je vremenski bio isti kao i jučer. Nakon prve vožnje u ženskoj konkurenciji na stazi svog trenera, Davora Komšića, prva je bila Andrea Komšić. Iza nje bila je Belgijanka Karen Persyn dok je treća bila Slovenka Klara Livk. Druga najbolja hrvatska predstavnica bila je Matilda Šola na petom mjestu, a na 11. mjesto smjestila se Edita Pršendić U prvoj vožnji odustalo je osam djevojaka, jedna je diskvalificirana, a Leona Popović nije se pojavila na startu. Među onima koje nisu završile bile su i Iva Mišak, Saša Tršinski te Edita Marenić.

U drugoj vožnji također se očekivao određen broj odustajanja jer je stazu postavio Ante Kostelić. Najbrža je ponovno bila Andrea Komšić koja je tako zasluženo došla do pobjede i najboljih FIS slalom bodova karijere odnosno 17.07. Za dvostruko hrvatsko slavlje pobrinula se Matilda Šola na drugom mjestu dok je treća bila Eva Jazbec iz Slovenije. Edita Pršendić došla je do završnog petog mjesta, a na kraju se u cilju našlo osam od 25 djevojaka koliko ih je bilo prijavljeno za start.

U muškoj konkurenciji prvu vožnju postavljao je trener Natka Zrnčić Dima, Walter Hubmann. Na njoj se najbolje snašao Švicarac Anthony Bonivin dok je na drugom mjestu bio najbolji hrvatski predstavnik Istok Rodeš. Na trećem mjestu bio je još jedan Švicarac Marc Rochat. Matej Vidović našao se na petom mjestu, a izvan prvih deset bili su Natko Zrnčić Dim na 13. mjestu, Elias Kolega na 15. mjestu i Luka Krsmanović na 16. mjestu. Izvan prvih 20 našli su se i Fabijan Didak na 23. i Juraj Jadanec na 24. mjestu. Prvu vožnju nije završio 21 natjecatelj, a među njima su bili i Marko Abramović, William Vukelić, Jan Klindić i Dominik Sučec dok se Patrik Cvetojević usprkos prijavi nije pojavio na startu.

Uoči druge vožnje znalo se da će ona biti još duža i zahtjevnija od prve jer je postavljač bio trener Mateja Vidovića, Goran Vidović. Na njoj se najbolje snašao Slovenac Jakob Špik koji je tako došao do druge pobjede u dva dana dok se na drugom mjestu našao Švicarac Marco Tumler. Do trećeg mjesta došao je i najbolji hrvatski predstavnik Matej Vidović. Istok Rodeš pokvario je plasman i došao na kraju do osmog mjesta. Odličan posao u drugoj vožnji napravili su drugim, trećim i četvrtim vremenom te vožnje Elias Kolega, Natko Zrnčić Dim i Luka Krsmanović. Elias Kolega na kraju je završio na devetom mjesto uz najbolje FIS bodove karijere odnosno 19.39 FIS bodova. Natko Zrnčić Dim bio je 13. , a Luka Krsmanović na kraju 14. što mu je donijelo i najbolje FIS bodove karijere odnosno 23.71 FIS bodova. Fabijan Didak na kraju je završio na 21. mjestu, a Juraj Jadanec na 22. mjestu. Istovremeno s natjecanjem na Sljemenu, počelo je i Nacionalno prvenstvo Norveške u Hemsedalu. Prvog dana vozio se spust, a jedini hrvatski predstavnik Max Ullrich došao je do 16. mjesta. Pobjedu je očekivano uzeo Kjetil Jansrud ispred svojih sunarodnjaka Marcusa Monsena i Bjoernara Netlanda.

Ivo Sabljo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!