Zimski sportovi

Hrvatske hokejašice kreću u borbu za ostanak u Diviziji II skupini A

Sportnet • nedjelja, 29.03.2015.
Hrvatske hokejašice kreću u borbu za ostanak u Diviziji II skupini A

Juniorska reprezentacija Hrvatske do 18 godina završila je svoj ovogodišnji izazov na Svjetskom prvenstvu U18 Divizije II Grupe A ostvarivši veliki uspjeh – ostanak u grupi, a sada je red na ženskoj seniorskoj reprezentaciji da isto to pokuša napraviti na Svjetskom prvenstvu Divizije II Grupe A. Žensko Svjetskom prvenstvo Divizije II Grupe A ove se godine održava u Velikoj Britaniji, točnije u Dumfriesu, od 30. ožujka do 5. travnja, a osim Hrvatske na njemu će nastupiti Kazahstan, Koreja, Novi Zeland, Poljska i domaćin Velika Britanija.

''Imali smo kratke pripreme, svega tjedan dana, i jednu pripremnu utakmicu sa Slovenijom. Iako smo pripremnu utakmicu dobili, nismo u osobitoj formi, ali nadam se da ćemo to sve uspjeti nadoknaditi svojim iskustvom. Sigurno je da će se djevojke truditi svake sekunde'', rekao je izbornik Marijo Budja.

Hrvatske reprezentativke posljednji su put u Grupi A igrale 2012. godine, a povratak su osigurale prošle godine u Reykjaviku osvojivši zlatnu medalju. Grupa A se u odnosu na 2012. godinu dosta promijenila. Naime, tada u njoj nisu nastupale Velika Britanija, Poljska i Kazahstan koji je lani ispao iz Divizije I Grupe B, već Australija, Mađarska i Slovenija.

''U ženskim se divizijama vrlo brzo izmjenjuju reprezentacije i to će nam zasigurno predstavljati problem. Skupina je jako teška i niti jedna od ovih reprezentacija nam nije poznata. Pokušao sam pronaći video isječke njihovih utakmica, ali nisam uspio. Sve što o njima znamo jest iz njihove statistike, ali to nikada ne može biti potpuno mjerilo njihove kvalitete. U svakom slučaju čekaju nas teške utakmice i naš je glavni i realni cilj izboriti ostanak u Grupi A. Ukoliko će cure biti pozitivne i u svom najboljem izdanju, ostanak u Grupi A neće biti nedostižna misija'', zaključio je izbornik Budja.

ŽENSKA SENIORSKA REPREZENTACIJA HRVATSKE

Gol: Lana Belić, Petra Belobrk.

Obrana: Ela Filipec, Martina Smolec, Diana Krušelj Posavec, Marta Vrbančić Fabić, Marta Goršić, Antonia Brenčun, Eva Malek.

Napad: Matea Klanac, Ana Širanović, Tijana Delić, Nadja Matić, Katja Bednjanec, Anja Kadijević, Željka Jandrić, Danijela Prokopec, Vesna Gurka, Sara Metelko, Tea Katarin, Tara Pamela Villca Erić.

Izbornik: Marijo Budja
Pomoćni trener: Niko Harkonen
Voditelj momčadi: Željko Hrelja
Liječnik: Jurica Toth
Fizioterapeut: Vesna Hodić

RASPORED UTAKMICA ŽENSKE SENIORSKE REPREZENTACIJE
30. 03. (14:00) Hrvatska – Poljska
31. 03. (17:30) Nizozemska – Hrvatska
02. 04. (21:00) Velika Britanija – Hrvatska
04. 04. (17:30) Hrvatska – Kazahstan
05. 04. (14:00) Južna Koreja – Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!