Rukomet

Kajba: "Moglo je biti gadno, ali srećom s Josipom će sve biti u redu"

Branimir Korać • četvrtak, 21.05.2015.
Kajba: "Moglo je biti gadno, ali srećom s Josipom će sve biti u redu"
Foto: Davor Sajko

Josip Valčić nakon neugodnog udarca u mišić tijekom susreta finala Kupa protiv Nexea, završio je na operaciji, dijagnoza nije bila nimalo ugodna, no Zagrebov liječnik Damir Kajba potvrđuje da će sve biti u redu...

Jedan uobičajeni dvoboj i udarac u nogu kakav nije neuobičajen u kontaktnim sportovima, stvorio je Josipu Valčiću ozbiljne probleme. U konačnici je završio u bolnici, a posljedice su mogle biti vrlo teške.

Fizioterapeut Zagrebaša Damir Kajba pojasnio je o kakvoj se situaciji konkretno radi.

"Od siline udarca došlo je do puknuća arterije i unutrašnjeg krvarenja. To se dogodilo na samom početku utakmice, on je igrao skoro do kraja, a kada sam u autobusu vidio o kakvoj je oteklini riječ, znao sam da bi moglo biti gadno. Na sreću, na vrijeme smo stigli do bolnice jer u takvim slučajevima već nakon šest sati dolazi do odumiranja živaca i mišića", kaže Kajba za Sportske novosti.

Kajba vjeruje da će sve biti u redu iako je riječ o vrlo neuobičajenom slučaju.

"Imao sam prilike vidjeti milijun takvih udaraca i takva situacija nije uobičajena. Nismo htjeli riskirati i pokazalo se da smo dobro procijenili. Udarac je bio u najgore moguće mjesto i krv je odlazila u mišić."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!