Ostali sportovi

Sjajan rezultat Tianne Bartolette prvog dana u Eugeneu

Branimir Korać • subota, 30.05.2015.
Sjajan rezultat Tianne Bartolette prvog dana u Eugeneu
Foto: EPA

Uvodni dan Dijamantne lige u Eugeneu donio je tri discipline Dijamantne lige, a najbolji rezultat ostvarila je Amerikanka Tianna Bartoletta u skoku u dalj dalekim skokom preko sedam metara...

Najbolji rezultat prvog dana Dijamantne lige u Eugeneu ostvarila je Amerikanka Tianna Bartoletta koja je u skoku u dalj završila s uvjerljivom pobjedom i skokom preko sedam metara. Bartoletta je skočila 7.11 što je prvi skok preko sedam metara ove sezone. Iza nje je ostala Kanađanka Christabel Nettey koja je sa 6.99 postavila novi kanadski rekord.

U muškom disku pobjedu je odnio Poljak Piotr Malachowski s hicem od 65.59 ostvarenim u posljednjoj seriji. Do tada je Malachowski držao drugo mjesto iza sunarodnjaka Piotra Urbaneka sa samo centimetrom dužim hicem od trećeplasiranog Indijca Vikasa Gowde.

Odlično je bilo natjecanje u muškoj kugli gdje je Amerikanac Joe Kovacs potvrdio da bi ova sezona mogla biti njegova. Još jednom je bacio kuglu preko 22 metra, ovaj put do 22.12 i pobijedio ispred Nijemca Davida Storla i Amerikanca Ryana Whittinga.

Dijamantna liga, Eugene

Kugla, muški:
1. Joe Kovacs (SAD) 22.12
2. David Storl (Njemačka) 21.92
3. Ryan Whiting (SAD) 21.37

Disk, muški:
1. Piotr Malachowski (Poljska) 65.59
2. Robert Urbanek (Poljska) 65:42
3. Vikash Gowda (Indija) 64.41

Dalj, žene:
1. Tianna Bartoletta (SAD) 7.11
2. Christabel Nettey (Kanada) 6.99
3. Lorraine Ugen (Velika Britanija) 6.89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!