Vodeni sportovi

„Na obostrano zadovoljstvo“: Vjekoslav Kobešćak produžio suradnju s Jugom

Davor Kovačević • petak, 05.06.2015.
„Na obostrano zadovoljstvo“: Vjekoslav Kobešćak produžio suradnju s Jugom
Foto: FaH

Vjekoslav Kobešćak produžio je suradnju s dubrovačkim Jugom na čijoj će klupi kao trener krenuti i u novu sezonu.

Prijelazni rok tek što je krenuo, a dubrovački Jug već je napravio prvi i najvažniji potez. Za klupu je minimalno još tri godine „vezao“ Vjekoslava Kobešćaka koji je u Gruž došao prije točno tri mjeseca s namjerom da ostane minimalno tri, a dalje onda „ako zadovolji“. Kao zakleti mladostaš (32 godine vezan za Mladost) koji bi u vječitom rivalu trebao gasiti rastuću buktinju. Ugasio ju je drugim mjestima u Triglav ligi i hrvatskom prvenstvu te četvrtim u Europi. Za aspiracije kluba poput Juga nedovoljno, no kada se zna da je uz sve probleme u barem dva natjecanja jedna lopta Kobešćakov Jug dijelila do prvog mjesta, onda je Vodeni Figo itekako zaslužio povjerenje za nove izazove.

”Vjeko nam je dao dimenziju koja nam u ovom trenutku kao klubu nedostaje. Stoga smo na tragu protekla tri mjeseca, a uz obostranu želju, dogovorili dugoročnu suradnju s namjerom i ciljem da Jug, uz status koji ima, zauzme i natjecateljski mjesto koje zaslužuje”, rekao je zadovoljni predsjednik VK Jug Lukša Jakobušić za službenu klupsku stranicu.

Nema vjerojatno previše onih introvertiranih u vaterpolska zbivanja koji nisu zapamtili Kobešćakovu premijeru na klupi Juga kojom je kupio sve oko Kluba i u Klubu. Ni s dva zajednička treninga pobijedio je Primorje u Ligi prvaka, koje osam ranijih utkamica nije znalo za poraz protiv Juga. Kasnije je to Primorje ponovno uzelo Jugu sve trofeje ispred nosa. No eto još veće motivacije jugašima za sljedeću sezonu. I buduće.

”Zajedno slažemo momčad, uz napomenu kako imam slobodu izbora, naravno u okvirima koje Klub može pratiti. Idemo u tri pravca i svaki od njih ima smisla i kao krajnji cilj ima tendenciju rasta uz razmišljanje unaprijed, a ne isključivo o ovoj sezoni koja je ispred nas. Postavit ćemo realne ciljeve, biti temeljiti i stručni, uvijek pazeći na rad u našoj školi vaterpola, regrutirajući igrače iz vlastitog pogona koji moraju biti temelj Juga. Slaganje momčadi može potrajati i cijelo ljeto, nećemo žuriti”, elokventno je Kobešćak izdvojio smjernice za buduće razdoblje na klupi Juga.

Klupska sezona netom je završila, ali mira među Gosparima neće predugo biti. Prvo okupljanje za novu sezonu Kobešćak je najavio već za početak srpnja, izuzev onih jugaša koji su na dispoziciji reprezentaciji koju krajem lipnja čeka Svjetska liga, zatim i Svjetsko prvenstvo u Kazanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!