Ostali sportovi

Njemački klub AV Hardt uveličao proslavu Dana hrvanja u Petrinji

Sportnet • ponedjeljak, 08.06.2015.
Njemački klub AV Hardt uveličao proslavu Dana hrvanja u Petrinji

U organizaciji Hrvačkog kluba Petrinja i Turističke zajednice Grada Petrinje u petak i subotu, 5. i 6. lipnja 2015. godine održana je sportska, a ujedno i kulturno zabavna manifestacija na prostoru Trga hrvatskih branitelja u Petrinji.

Ovo je ujedno i treća po redu velika hrvačka manifestacija koju klub organizira u manje od godinu dana, a sve s ciljem dodatne promocije hrvačkog sporta koji za Grad Petrinju predstavlja i svojevrsnu sportsku baštinu. Već dugi niz desetljeća Petrinja je grad hrvanja što potvrđuje i veliki odaziv publike na sva hrvačka zbivanja u gradu.

Klub je dao dodatnu dimenziju hrvačkim događanjima i omogućio i drugim udrugama sudjelovanje u programu manifestacije, tako da su sve dosadašnje manifestacije ujedno i kulturno zabavna događanja.

Predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja Vinko Kadečka kaže: „Vrlo sam ponosan na sve dosadašnje hrvačke manifestacije koje smo organizirali do sada. Ovo je ujedno i druga po redu velika manifestacije koju klub organizira na otvorenom prostoru, što nije čest slučaj u domaćem hrvanju. Zainteresirati i okupiti između 500 i 700 gledatelja na hrvačkom događanju veliki je uspjeh za naš sport."

"Sve dosadašnje manifestacije imale su za cilj dodatno promovirati hrvački sport i naš klub, međutim ovoga puta posebni naglasak je stavljen na popularizaciju hrvanja kod djece učenika osnovnih škola. Stoga smo se potrudili organizirati školsku ligu u hrvanju SMŽ na otvorenom prostoru uz angažiranje vrhunske tehnike koja se ne može vidjeti ni u našem seniorskom natjecanju. Kako bi samu manifestaciju podigli na viši nivo pozvali smo naše prijatelje iz Njemačke hrvački klub iz Hardta, AV Hardt i u sklopu ove manifestacije organizirali prijateljski međunarodni meč."

Program manifestacije započeo je u petak otvorenim treningom polaznika škole hrvanja, nakon čega je uslijedio zajednički trening seniorskih ekipa Petrinje i AV Hardta iz Njemačke.

U subotu su nastavljeni „Dani hrvanja u Petrinji" na otvorenom, na Trgu hrvatskih branitelja.

Prvi su nastupili učenici-hrvači petrinjskih osnovnih škola (1.OŠ Petrinja, Dragutina Tadijanovića, Mate Lovraka i Jabukovac) u Hrvačkoj ligi osnovnih škola SMŽ, a konačni poredak je:
1. OŠ Mate Lovraka
2. 1.OŠ Petrinja
3. OŠ Jabukovac
4. OŠ Dragutina Tadijanovića

U revijalnom susretu nastupile su djevojčice: Veronika Dragaš i Antonija Tadić.

Nakon toga uslijedio je prijateljski međunarodni susret između domaćina HK Petrinja i gostiju iz Njemačke, AV Hardt u kombinaciji slobodnog i grčko-rimskog načina hrvanja, a Petrinjci su na kraju bili uspješniji 7:2.

Rezultati:
60 kg (SL) Vedran Mitrović – Daniel Broghamer 1:0
90 kg (SL) Tomislav Lavrić – Dominik Klausman 1:0
85 kg (GR) Ivan Barišić – Manuel Dieterle 1:0
66 kg (GR) Matteo Pavičić – Josip Nadj 1:0
82 kg (SL) Zvonimir Lavrić – Thomas Hettich 0:1
82 kg (SL) Anđelko Barišić – Johen Benner 1:0
75 kg (SL) Marko Mitrović – Andreas Flaig 1:0
70 kg (GR) Kristijan Šimatić – Johann Reswich 1:0
74 kg (GR) Boris Baniček – Semich Bosyan 0:1
TRENERI: Franjo Pereković (HK "Petrinja") - Semich Bosyan (AV "Hardt")

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!