Ostali sportovi

Zagreb domaćin završnog turnira PH u flag footballu

Sportnet • utorak, 16.06.2015.
Zagreb domaćin završnog turnira PH u flag footballu

Dana 20. lipnja 2015. na stadionu NK Croatia 98, Avenija Marina Držića 102 u Zagrebu s početkom u 16 sati. Na finalnom turniru nastupit će najbolje ekipe iz regularnog dijela sezone. Nakon osam turnira, u Dubrovniku, Zaprešiću, Osijeku, Splitu te po dva u Bjelovaru i Zagrebu to su ekipe Zagreb Thundera, Zaprešić Saintsa, Split Seawolvesa te Bjelovar Greenhornsa.

Prvu polufinalnu utakmicu odigrat će Split Seawolves i Zagreb Thunder, a drugu Bjelovar Greenhorns i Zaprešić Saints.

Poražene ekipe iz polufinala igrat će utakmicu za treće mjesto nakon koje će uslijediti finalna utakmica.

Flag football je beskontaktna inačica američkog nogometa u kojoj su ekipe sačinjene od pet igrača u polju. Kako je broj igrača manji, smanjeno je i igralište čija dužina iznosi 60, a širina 20 jardi.

Za razliku od uboičajenog "tackle" footballa u flagu je svim igračima dopušteno hvatanje lopte pa je tako i centar, kao jedini linijaš dozvoljeni hvatač. Blokiranje i obaranje igrača nije dozvoljeno nego se zaustavljanje igrača s loptom izvodi tako da se igraču izvuče jedna od dviju zastavica koje nosi na bokovima.

Hrvatska liga flag footballa organizirana je po modificiranom liga sustavu, sa dvije skupine. Momčadi iz iste skupine međusobno su igrale tri puta, a momčadi iz suprotne skupine odigrale su jednu međusobnu utakmicu. Trajanje utakmica je 20 minuta po poluvremenu što uz dozvoljene neograničene zamjene igrača omogućava ekipama odigravanje više utakmica u jednom danu pa je tako prvenstvo odigrano u osam turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • didier8816.06.2015. u 21:23
    ajmo Seawolvesi po trofej!!!!!!!!!!
    didier88