Ostali sportovi

Farah: "Nikada nisam uzimao nedopuštena sredstva, svi testovi to pokazuju"

Branimir Korać • subota, 20.06.2015.
Farah: "Nikada nisam uzimao nedopuštena sredstva, svi testovi to pokazuju"
Foto: EPA

Trener Moa Faraha, Albert Salazar, našao se pod sumnjom da je svojim atletičarima davao nedopuštena sredstva, a to je posebno pogodilo Faraha koji tvrdi da nikada nije bio pozitivan na testiranjima...

Mo Farah posebno je bio pogođen tvrdnjama da je Alberto Salazar davao svojim atletičarima nedozvoljena sredstva. Zbog stresa pod kojim se našao kada je čuo za tu vijest, olimpijski pobjednik otkazao je i nastup na mitingu Dijamantne lige u Birminghamu, no vratio se treninzima i tvrdi da nikada nije bio dopingiran.

"Nikada u životu nisam uzeo nedopuštena sredstva niti bih to učinio. Tijekom karijere imao sam stotine testiranja i nijednom nije utvrđeno da sam uzeo nešto što nisam smio. Dva testiranja sam propustio i to sam objasnio te nikada nije bilo nikakve sumnje da je riječ o bilo čemu drugom osim o nesporazumu", tvrdi Farah.

Farah dodaje da se nalazi pod posebnim pritiskom i teško se nosi s tim.

"Posljednja dva tjedna su najteži tjedni u mojem životu. Sva ta nagađanja su potpuno kriva i utjecaj koji imaju na moju obitelj i na moje prijatelje me čini frustriranim i povrijeđenim. Posebno bolan je pritisak na moju obitelj i na trudnu suprugu u trenucima kada se pripremam za važne utrke."

Farah je odmah nakon što se pojavila ta vijest, otputovao za Portland gdje je razgovarao sa Salazarom.

"Otišao sam u Portland kako bih potražio odgovore od Alberta Salazara. Uvjerio me je da je sve neistina i da će ubrzo pokazati dokaze u nevinost.".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!