Ostali sportovi

Video: Rodriguez pod teretom srama do velikog postignuća

Filip Jukić • subota, 20.06.2015.
Video: Rodriguez pod teretom srama do velikog postignuća
Foto: EPA

Do jučer tek je 28 igrača u povijesti MLB-a ubilježilo 3.000 udaraca, što dovoljno govori koliko je ta brojka "sveta" u svijetu baseballa. Međutim, nikada nitko u taj elitni klub nije ušao s "gorčinom u želucu" bejzbolske javnosti. Sve do jučer...

Alex Rodriguez prošao je kroz pravu sportsko-životnu dramu u posljednjih nekoliko godina. Skandal s korištenjem nedopuštenih sredstava, laganje o istom, "povlačenje" po sudu s vlastitim klubom i sve samo ne pristojno skandiranje navijača diljem MLB-a postale su glavne teme rasprava svaki puta kada bi netko spomenuo ili napisao nadimak A-Rod.

Generalno, bejzbolska javnost (osim dobrog dijela navijača Yanksa) ne voli Rodrigueza, bejzbolska javnost je jasno iznijela stav što misli o nekomu tko prvo vara, zatim laže u vezi varanja te na koncu daje naznake kako bi mogao "tražiti dlaku u jajetu" u vezi ugovora sa svojim klubom. Međutim, Alex Rodriguez je i dalje službeni, legitimni igrač MLB-a i njegove brojke se u očima statistike (još uvijek) ne razlikuju od brojki drugih igrača, a jučer je 39-godišnji Amerikanac dominikanskih korijena došao do jedne mega-brojke.

Čitava serija između New York Yankeesa i Detroit Tigersa čekala se kao serija u kojoj bi A-Rod mogao doći do 3000. udaraca. Rijetko tko je to javno i s osmjehom na licu u medijima priznavao, ali manje-više ta brojka 3000 "visjela" je u zraku. I odmah u prvom inningu, prvog susreta serije, Rodriguez je ubilježio udarac. I to ne bilo kakav udarac, nego home-run udarac, i to ne protiv bilo kojeg bacača, nego na pitch Justina Verlandera.

Igrač treće baze/DH Yankeesa postao je tako tek 29. igrač u povijesti MLB-a koji je ubilježio 3000 udaraca, a tek treći koji je tu magičnu brojku okrunio homerom (Wade Boggs, Derek Jeter). Za ovaj podvig trebalo mu je 2631 utakmica i 10034 udaračkih nastupa. To je Rodriguezu ujedno bio i 667. dinger karijere, odnosno 2004. RBI. Rodriguez je u svoj MLB karijeri prije Yankeesa igrao za Seattle Marinerse i Texas Rangerse.

Malo tko je jučer imao u potpunosti jasan stav o tome kako doživjeti i kako reagirati na ovo Rodriguezovo postignuće. Čak su i sami Yankeesi, njegove kolege, imali dozu suzdržanosti u koraku kada su izašli na teren kako bi mu čestitali (Tigersi s klupe nisu niti izašli na teren). Yankeesi kao klub, kao medijska sila, kao i njihovi navijači, ipak su stvorili svečanu i slavljeničku atmosferu, ali se ipak osjetilo kako nema "onog nečeg", onog čega je na Yankee Stadiumu bilo toliko puno kada je Jeter došao do 3000. udarca.

Međutim, kako god netko doživio ovo ostvarenje i koliko god nekomu A-Rod (ne) bio drag, skupina igrača s 3000+ udaraca u povijesti MLB-a postala je bogatija za jednoga člana - Alexa Rodrigueza.

MLB, 19. lipnja:
NY Yankees - Detroit Tigers 7:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!