Ostali sportovi

Kubanka Perez pobijedila Sandru Perković, Ana Šimić peta u skoku u vis

Branimir Korać • petak, 10.07.2015.
Kubanka Perez pobijedila Sandru Perković, Ana Šimić peta u skoku u vis
Foto: EPA

Sandra Perković doputovala je na miting Dijamantne lige u Lausanneu tražeći novu pobjedu, međutim nije to bio njezin dan i na kraju se morala zadovoljiti drugim mjestom...

Konkurencija u ženskom disku sve je jača i Sandra Perković nema baš tako jednostavan posao ostati na vrhu. Australka Dani Samuels više puta je pokazala da može daleko bacati, a tu su i Kubanke Yaime Perez i Denia Caballero.

Sve su se okupile u Lausannei na mitingu Dijamantne lige gdje je pobjedu odnijela Perez.

Sandra Perković posebnu pozornost pridavala je Deniji Caballero koja je nedavno prebacila 70 metara, no ovdje je slavila njezina sunarodnjakinja i to s rekordom karijere 67.13.

Perković je na kraju zauzela drugo mjesto sa 67.06, hicem iz treće serije. Nakon tog hica nije više imala nijedan ispravan i nije uspjela prebaciti Kubanku.

Opasna Caballero završila je kao treća sa 66.04 dok je Samuels bila četvrta sa 64.59.

U skoku u vis za atletičarke Ruskinja Ana Čičerova odnijela je uvjerljivu pobjedu i to s preskočenih 203 centimetra što je vodeći rezultat u svijetu ove godine. Koliko je bila uvjerljiva, pokazuje i da je drugoplasirana Ruth Beitia uspjela preskočiti tek 194. Ana Šimić završila je na podjeli petog mjesta sa 191.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!