Ostali sportovi

Svjetska serija ekstremnih skokova u vodu stiže u Mostar

Sportnet • ponedjeljak, 27.07.2015.
Svjetska serija ekstremnih skokova u vodu stiže u Mostar

Najveća svjetska serija skokova u vodu, koja je taj sport podigla na jednu potpuno novu razinu – recimo tri puta veću od olimpijske – 15. kolovoza stiže u susjednu BiH, i to na mostarski Stari most. Red Bull Cliff Diving jedini je ekstremni sport bez ikakve zaštitne opreme, a njegovi glavni akteri u sklopu će ovogodišnje svjetske turneje skakati s 27 metara visoke platforme postavljene na Starom mostu.

Već sedmu godinu Red Bull Cliff Diving obilazi najljepše svjetske lokacije u potrazi za savršenom odraznom točkom najboljih skakača svijeta. Dubrovnik je 2009. godine bio jedna od postaja svjetske serije, a zasad najbliža postaja Lijepoj našoj je Mostar, koji će 15. kolovoza biti epicentar čiste akcije. Naime, ovakvi skokovi, čija je točka odraza tri puta viša od one olimpijske skakaonice, jedini su ekstremni sport na svijetu koji ne uključuje nikakvu zaštitnu opremu, osim izuzetno istreniranog tijela i strogo koncentriranog uma skakača. U tri sekunde, koliko skok traje, tijelo dostiže brzinu i do 90 kilometara na sat, pri kojima skakači moraju izvesti skok koji će zadovoljiti petočlani stručni žiri.

Red Bull Cliff Diving Svjetska Serija u 2015. će obići ukupno osam svjetskih lokacija, među kojima su Španjolska, Kolumbija, SAD, Francuska i druge. U Dubrovniku je 2009. slavio Orlando Duque, jedna od legendi ovog sporta, koji u utrku za titulu prvaka svijeta stiže i u Mostar. Podsjetimo se, Orlando je prije nekoliko godina obišao hrvatsku obalu u potrazi za savršenim liticama te o tome snimio video koji je pogledalo skoro milijun ljudi na YouTubeu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!