Ostali sportovi

Boston se povukao iz utrke za dobivanje domaćinstva Olimpijskih igara 2024. godine

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.07.2015.
Boston se povukao iz utrke za dobivanje domaćinstva Olimpijskih igara 2024. godine
Foto: EPA

Američki olimpijski odbor potvrdio je kako Boston neće ući u utrku za domaćinstvom Olimpijskih igara 2024. godine, a razlog je izostanak podrške gradskih tijela i građana...

"Nismo uspjeli dobiti podršku većine građana Bostona kako bi dobili domaćinstvo Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. godine. Američki odbor smatra kako postotak građana koji žele domaćinstvo nije dovoljan da bi se nadmašile fantastične ponude Pariza, Rima, Hamburga, Budimpešte ili Toronta", poručio je Scott Blackmun u ime USOC.

U ponedjeljak prijepodne gradonačelnik Bostona Martin Walsh potvrdio je kako nema šanse da potpiše ugovor o domaćinstvu OI ukoliko USOC zatraži od njega da to učini u tako skoroj budućnosti. Već tada je bilo jasno kako kandidatura pada u vodu.

Osnovni problem je u troškovima organizacije, a Walsh ne želi riskirati i bez dodatnog proučavanja svih financijskih aspekata ulaziti u cijelu priču.

Američki olimpijski odbor do sredine rujna mora predati kandidaturu za domaćinstvo, a nakon otpadanja Bostona, u igri su ostali Los Angeles, San Francisco i Washington koji su dosad bili u drugom planu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!