Ostali sportovi

Hanžek opet počinje kraj fontana, bitka svjetskog i europskog prvaka na 110m prepone

Borna Rupnik • ponedjeljak, 17.08.2015.
Hanžek opet počinje kraj fontana, bitka svjetskog i europskog prvaka na 110m prepone
Foto: Dejan Popek

Novo izdanje Hanžekovićevog memorijala bit će održano 7. i 8. rujna ove godine, a stigle su i prve najave o atletskim zvijezdama u Zagrebu.

Memorijal Borisa Hanžekovića ove će godine doživjeti svoje 65. izdanje. Ostaje u seriji World Challenge.

Prvi dan, 7. rujna, bit će organizirano bacanje kugle za atletičare i atletičarke pored Zagrebačkih fontana, a u muškoj konkurenciji natjecat će se između ostalih Stipe Žunić, Marin Premeru, Nedžad Mulabegović, Joe Kovacs i Christian Cantwell.

8. rujna na rasporedu će biti još 14 disciplina, uključujući i tradicionalnu utrku na 110 metara s preponama, u kojoj će nastupiti svjetski i europski prvaci, David Oliver i Sergej Šubenkov.

Najbolje hrvatske atletičarke, Blanka Vlašić i Ana Šimić u skoku u vis te Sandra Perković u bacanju diska, dobit će "svjetski jaku konkurenciju", najavili su organizatori predvođeni Jankom Golešom i Ivanom Brkljačić.

Oba će dana ulaz biti besplatan, uz preuzimanje ulaznica. Glavni sponzor natjecanja s oko četiri milijuna kuna ostaje Grad Zagreb, a gradonačelnik Milan Bandić poručio je: "Za Hanžek će uvijek biti novca, sve dok imamo zvijezde s kojima je ovaj miting među vodećima u svijetu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!