Rukomet

Podravku očekuju jake provjere s Vardarom i Leipzigom

Sportnet • petak, 28.08.2015.
Podravku očekuju jake provjere s Vardarom i Leipzigom

Od subote 29. kolovoza do utorka 1. rujna ŽRK Vardar organizira svoj prvi međunarodni turnir, na koje je pozvana i Podravka Vegeta. Uz domaćina, Vardara, sudjeluju i prvakinje Europe Budućnost iz Crne Gore, njemački Leipzig, švedski Sävehof, ruski Rostov-Don i Podravka Vegeta.

Turnir će se igrati u Sportskom centru Jane Sandanski, suci će biti makedonski s EHF licencom. Najprije se igra u dvije skupine svaki sa svakim. Podravka Vegeta je u A skupini s Vardarom i Leipzigom, a B skupinu sačinjavaju Budućnost, Rostov-Don i Sävehof. Svakoga dana od subote do utorka svaka ekipa igra po jednu utakmicu, s tim da svaka ekipa ima po jedan slobodan dan.

Organizator je pripremio i novčane nagrade. Ekipa koja osvoji 1. mjesto dobiva 5000 eura, za drugo 3000 eura i za 3. mjesto 1000 eura.

Nagrađuju se i pojedinke: najbolja golmanica, najbolja igračica i najefikasnija igračica.

Podravkin raspored je ovakav:
Subota, 29. kolovoza slobodan dan.
Nedjelja, 30. kolovoza
20 sati Podravka Vegeta - Vardar
Ponedjeljak, 31. kolovoza
20 sati Leipzig - Podravka Vegeta
Utorak, 1. rujna
16,00 za 5. mjesto
18,00 za 3. mjesto
20,00 za 1. mjesto

Podravka Vegeta u subotu sudjeluje na ceremoniji otvaranja turnira koja će biti između dviju utakmica: Budućnost - Rostov-Don i Vardar - Leipzig. Osiguran je i svakodnevni trening.

Ekipa Podravke Vegete na put polazi u petak u 13 sati, a putuje popunjena s kadetkinjama koje su se vratile iz iste države prije tri dana. Neće putovati Iva Papac zbog ozljede prsta. Putovat će Marijeta Vidak, s istom ozljedom dobivenom u Budimpešti, ali još neće moći igrati. Mirjana Milenković definitivno će se priključiti prvoj ekipi i ravnopravno konkurirati za mjesto na golu s Jukić i Kapitanović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!