Ostali sportovi

Valent Sinković sparirao Filipu Hrgoviću, slijedi uzvrat na Jarunu

Sportnet • srijeda, 23.09.2015.
Valent Sinković sparirao Filipu Hrgoviću, slijedi uzvrat na Jarunu

Monotoniju ovog tjedna prekinuo je neobičan meč koji se održavao u zagrebačkoj Dubravi u kojem je svjetski veslački prvak Valent Sinković izazvao aktualnog prvaka Europe Filipa Hrgovića...

„Čast je ući u ring s europskim prvakom, ali mogu vam reći što se više bližio trenutak ulaska u ring, protivnik mi je izgledao sve veći. Filip mi je u kratkom vremenu objasnio osnove i krenuli smo u borbu. U dvije runde sam uspio pogoditi čak jedan udarac, a najbolje sam se snašao u drugoj rundi kada je Filip držao ruke iza leđa. Ne znam, nepojmljivo mi je bilo da moram nekoga udariti svom snagom u glavu", rekao je Valent Sinković nakon odrađenog treninga s Filipom Hrgovićem, aktualnim europskim prvakom u superteškoj kategoriji.

Prijateljstvo između Valenta Sinkovića i Hrgovića započelo je 2010. godine za vrijeme boravka u vojsci, a Valentu se sada konačno ostvarila želja da se okuša i u ringu. Za protivnika je izabrao dobrog prijatelja jer je znao da će Hrgović imati dovoljno milosti da ne pokaže sve svoje boksačko umijeće. Filip se jako dobro snašao i u ulozi trenera, objasnio je Valentu kako se mota bandaža, kako se izvode direkti, krošei, aperkati, kako se treba braniti i kako se rade kombinacije udaraca i uz malo nagovaranja Sinković je uz puno respekta ipak odradio dogovoreni boksački meč.

„Vidi se kada je netko u treningu, Valent je jako brzo sve pohvatao i mogu vam reći da mu je udarac, jako dobar, što i ne čudi s obzirom na snagu njegovih ruku. Nakon što mi poklonio svoju majicu Sinković brothers, i ja sam njemu odlučio dati jedan lijep poklon, bandaže koje je koristio u meču, a koje će mu opet pa biti potrebne kada skupi hrabrosti ponovo ući u ring. Ali prije toga se vidimo u čamcu na Jarunu. Nadam se samo da me neće zaskočiti sada s veslom kad izađemo iz dvorane“, rekao je Filip Hrgović.

Nadamo se da ćemo uskoro ove olimpijce vidjeti i u čamcu, pa da vidimo kako se Filip snalazi na vodi, a do tada ćemo pratiti njihove sportske uspjehe u onome što najbolje znaju raditi.

„Čekam ga na Jarunu, ali tek kada završi Svjetsko prvenstvo, pustio je i on mene, pa moram i ja njega. Ne brinite, sprema mu se kupanje“, našalio se Valent.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!