Ostali sportovi

Kumrić izgubio u atraktivnoj borbi u Abu Dhabiju

Sportnet • nedjelja, 01.11.2015.
Kumrić izgubio u atraktivnoj borbi u Abu Dhabiju

Posljednjeg dana velikog Grand Slam judo turnira u Abu Dhabiju nastupio je hrvatski judaš Zlatko Kumrić (do 100 kilograma). Nakon odličnih rezultata u Parizu i Taškentu očekivao je bolje rezultate, ali izgubio je u atraktivnoj borbi.

Čini se kako je Abu Dhabi najsretnije dane za hrvatski judo dao prošli tjedan, kada je Brigita Matić osvojila svjetsko juniorsko zlato. Ovotjedni Grand Slam turnir nije donio medalju hrvatskih judoka, ali dobro je vidjeti kako ih pozitivan pristup nije napustio niti u tim trenucima.

Prvu borbu, protiv Australca Didiera, Kumrić je riješio ipponom te uvjerljivo prošao u sljedeće kolo, gdje ga je čekao Belgijac Nikiforov.

"Imao sam dobar gard i inicijativu. Još sam i poveo wazarijem. Uhvatio sam ga nakon toga u zahvat, ali mi se izvukao i bacio on mene. Šta ću reć'? Nula bodova", opisao je Zlatko jednu od najatraktivnijih borbi viđenih u Abu Dhabiju, iz koje je osvojio 20 bodova za svjetsku rang ljestvicu.

Nažalost, nakon izjednačujućeg wazarija, Nikiforov je uspio baciti Zlatka i na ippon, a nakon poraza je hrvatski judaš pogledao prema naprijed:

"Idemo u Kinu. Tamo svakako mora biti bolje nego u Abu Dhabiju."

Nikiforov je do kraja turnira uspio doći do brončane medalje, a Kumriću je ostao žal i zbog sljedećeg protivnika (Čeh Krpalek), od kojeg je izgubio u borbi za broncu prethodnog Grand Slam turnira u Parizu. Krpalek je u Abu Dhabiju osvojio srebro čime se potvrdila snaga Zlatkovog dijela ždrijeba.

U kategoriji do 78 kilograma Ivana Maranić poražena je već u prvoj borbi. Bolja od nje je bila Španjolka Laia Talarn koja je razlikom od dvije opomene osigurala drugo kolo.

Izbornik ženske judo reprezentacije Vladimir Preradović prenio je dojmove iz Abu Dhabija:

"Barbara Matić je napravila povratak nakon ozljede, a kako su joj ovo prvi stopostotni bodovi može se reći da je zadovoljavajuće. Ivana Maranić je odradila Abu Dhabi ispod svojih mogućnosti, ali popravit ćemo to već u sljedećim nastupima. Zlatko Kumrić je protiv Australca pokazao raskoš talenta, a zatim ga je protiv Nikiforova mala dekoncentracija stajala pobjede."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!