Ostali sportovi

Krenulo i drugo kolo, Marco Fu nakon deset godina u četvrtfinalu

Ivan Obućina • subota, 23.04.2016.
Krenulo i drugo kolo, Marco Fu nakon deset godina u četvrtfinalu
Foto: Getty

Jučerašnjim danom drugo kolo uhvatilo je potpuni zamah i zasad je to najbolje iskoristio Marco Fu i prvi puta nakon 10 godina osigurao četvrtfinale svjetskog prvenstva...

Anthony McGill bolje je ušao u nastavak meča i dobrom igrom preokrenuo rezultat u svoje vodstvo od 8-7, i činilo se da će meč ući u vrlo napetu završnicu. Međutim, Marco Fu počinje sve bolje igrati i breakovima od 102, 51, 56, 100, 55 i 69 potpuno preokreće stvari i uvjerljivo pobjeđuje, pri čemu je McGill do kraja uspio osvojiti još samo jedan frame, i tako završio svoj ovogodišnji nastup.

Michael Holt odlično je otvorio dvoboj protiv Marka Williamsa i nastavio s igrom kojom je u prvo kolu izbacio Neila Robertsona i odmah otišao na 4-1 i činilo se da ima potpunu kontrolu nad dvobojem. Međutim, tada je neobjašnjivo pao u igri, počeo jako griješiti, brzati i Williams se vraća na 4-4 do kraja sessiona, što je bio dosta nerealan rezultat. U nastavku Williams odmah odlazi na 6-4, ali Holt se vraća na 6-6. No to se pokazalo samo kao kratki bljesak jer do kraja ne osvaja nijedan frame, i Williams s par solidnih breakova odlazi na ogromnih 10-6, što će Holt teško stići. Meč je zasada dosta loš, bez nekog ritma, i s puno pogrešaka. To Willamsu ne predstavlja očito problem, ali ako Holt misli okrenuti ovo mora početi igrati puno bolje, jer s 4-1 na 6-10 nije nešto što nudi nadu prije nastavka.

Allister Carter zadržao je sretno vodstvo protiv Alana McManusa, i nastavak meča nije donio nešto spektakularno. McManus je mogao imati i bolji rezultat ali jedna nevjerojatno promašena roza koštala ga framea i umjesto izjednačenja odlazi sa zaostatakom u posljednji sessiona. Cartera može tješiti da je i s prosječnom igrom zadržao vodstvo, ali teško će to dugo trajati ako malo to ne podigne prije nastavka.

Sam Baird odlično se drži protiv Marka Selbya i potpuno zasluženo ne zaostaje, kad već ne vodi nakon prvog sessiona. Breakovima od 53, 58, 100 i 85 pokazao je da će biti tvrd orah čak i Selbyu, i biti će vrlo zanimljivo vidjeti kako će se ovaj meč dalje odvijati.

Rezultati: petak, 22. travanj

Jutarnji session 11:00
Mark Williams v Michael Holt 4-4
Marco Fu v Anthony McGill 8-8

Popodnevni session 15:30
Allister Carter v Alan McManus 9-7
Sam Baird v Mark Selby 4-4

Večernji session 20:00
Mark Williams v Michael Holt 10-6
Marco Fu v Anthony McGill 13-9

Raspored igranja: subota, 23. travanj

Jutarnji session 11:00
Allister Carter v Alan McManus 9-7
Sam Baird v Mark Selby 4-4

Popodnevni session 15:30
Mark Williams v Michael Holt 10-6
Barry Hawkins v Ronnie O’Sullivan

Večernji session 20:00
John Higgins v Ricky Walden
Sam Baird v Mark Selby 4-4

FOTO: Dan Mullan/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!