Ostali sportovi

Eurosport potpisao novi desetogodišnji sporazum s World Snookerom i IMG-om

Sponzorirani članak • četvrtak, 28.04.2016.
Eurosport potpisao novi desetogodišnji sporazum s World Snookerom i IMG-om

Eurosport, World Snooker i IMG danas su objavili desetogodišnje produživanje televizijskih i digitalna prava za prijenos 18 turnira World Snooker Toura na Eurosportu i Eurosport Playeru, platformi za prijenos sadržaja uživo i na zahtjev. Sporazum je ojačao poziciju Eurosporta kao europskog centralnog mjesta za snooker i poklonicima ovog sporta osigurao mogućnost praćenja najboljih partija uživo.

Događaji će se prenositi ekskluzivno na Eurosportu na 54 tržišta diljem Europe. Kao dodatak prijenosima uživo, gledatelji će u posebnom programu moći uživati u komentarima vodećih igrača i osoba iz svijeta snookera. Na Eurosport Playeru će gledatelji moći birati koje mečeve žele gledati uz kamere koje pokrivaju više natjecateljskih stolova.

“Snooker ima strastvene poklonike i važan je dio programa Eurosporta još od prvog prijenosa 2003. Eurosport je pridonio popularizaciji ovog sporta, prikazujući najbolja natjecanja s komentarima stručnjaka i uzbudljivim specijalnim programima poput “The Roonie O`Sullivan Showa”, izjavio je Peter Hutton, izvršni direktor Eurosporta, na novinskoj konferenciji Svjetskog prvenstva u snookeru. „Imamo odlične rezultate gledanosti snookera te smo sretni što možemo objaviti kako ćemo nastaviti dijeliti najbolje trenutke ovog sporta s obožavateljima diljem kontinenta sljedećih 10 godina.“

„Ovaj dugoročni sporazum s Eurosportom ima veliko značenje za naš sport. Eurosport je odigrao ključnu ulogu u brzom rastu popularnosti snookera u Europi posljednjih 13 godina i postavio ga je na mjesto najgledanijih sportova čitave regije. Igrači sada putuju u sve dijelove Europe i susreću se s poklonicima sporta koji su snooker prvi put vidjeli upravo na Eurosportu. Uzbuđeni smo zbog razvoja koji nas očekuje u nadolazećem desetljeću, organizirat ćemo nova natjecanja u Velikoj Britaniji i ostatku Europe te nastaviti suradnju s Eurosportovim timom za postavljanje još čvršćih temelja ovom sportu“, izjavio je predsjednik World Snookera, Barry Hearn.

Adam Kelly, voditelj prodaje za EMEA tržište i voditelj globalnog poslovnog razvoja za SVP IMG media, je zaključio: „Sretni smo što smo postigli naš cilj, a to je nastavak rasta i povećavanje popularnosti World Snooker Toura, kroz distribuciju putem Eurosporta, u ime World Snookera. Produljenje sporazuma osigurat će daljnju dobrobit ovom sportu od opsežnih prijenosa koje Eurosport osigurava putem svojih televizijskih i digitalnih kanala“.

Dugogodišnji, multiplatformski ugovor uključuje ekskluzivni prijenos inauguracijskog „Home Nations Series“ koji se sastoji od Welsh, Scottish, Irish i English Opena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja