Vodeni sportovi

Goran Čolak ponovno ruši rekorde i najavljuje vrhunske rezultate na EP u Finskoj

Sportnet • srijeda, 04.05.2016.
Goran Čolak ponovno ruši rekorde i najavljuje vrhunske rezultate na EP u Finskoj

Manje je od dva mjeseca do AIDA Svjetskog prvenstva koje krajem lipnja počinje u Turkuu u Finskoj, a ''čudesni Hrvat'' Goran Čolak ne prestaje nizati vrhunske rezultate.

Na netom održanom Državnom prvenstvu u Zagrebu višestruki svjetski prvak i aktualni rekorder ponovno je srušio nacionalni rekord u disciplini statike (STA) i ujedno odnio ukupnu pobjedu prvenstva. Novi hrvatski rekord sada iznosi 9:30 minuta – u jednom jedinom dahu!

Novim rekordom Goran je upotpunio izuzetan niz ovogodišnjih rezultata i zauzeo najviša mjesta svjetske rang-liste: najbolji rezultat sezone u statici (STA), drugi rezultat sezone u dinamici s perajama (DYN) i treći rezultat na svijetu u dinamici bez peraja (DNF).

"Ovakvi rezultati u ovoj fazi priprema su jako dobar pokazatelj za Svjetsko prvenstvo. Zbog toga se i u Finskoj nadam dobrim rezultatima", izjavio je zadovoljni Goran po završetku prvenstva.

Zadnji puta kada je postigao ovakve rezultate u svim bazenskim disciplinama bilo je 2013. na SP-u u Beogradu, a tada je postigao dotad nemoguće: osvojio je sva tri najsjajnija odličja u sve tri bazenske discipline i doslovce pomeo konkurenciju!

A konkurencija danas još je žešća, specijalista u pojedinim disciplinama sve je više, pa su i izazovi još veći. "Potajno se nadam uzeti sva tri zlata, iako to iz današnje perspektive vladavine specijalista izgleda gotovo nemoguće, posebno kad uzmemo u obzir da ja moram napraviti 6 zarona u 7 dana, dok specijalist radi 'samo' 2".

No bez obzira na to, u sljedeća dva mjeseca pod vodstvom trenera Borisa Spajića Goran će kao i uvijek učiniti sve kako bi ponovno pokušao postići nemoguće ili se barem maksimalno približiti tome cilju. Dodatni imperativ je svakako i titula ukupnog pobjednika SP-a, "jer to bi bilo kao da sam osvojio veliki kristalni globus u skijanju".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!