Ostali sportovi

Sjajne vijesti i dalje iz jedrenja: Fantela i Marenić te Stipanović drže prva mjesta!

Sportnet • srijeda, 10.08.2016.
Sjajne vijesti i dalje iz jedrenja: Fantela i Marenić te Stipanović drže prva mjesta!
Foto: Getty

Klase 470 i Laser mogle bi donijeti puno razloga za zadovoljstvo, nakon ove srijede posada Fantela/Marenić u 470 i Tonči Stipanović u laseru drže prva mjesta...

Odličan dan hrvatskih jedriličara na Olimpijskim igrama. Šime Fantela i Igor Marenić prvi su nakon dva plova za 470.

"Bilo je jako dobro za nas. Uvjeti su bili jako zahtjevni, vjetar je stvarno šarao i bilo je refula sa svih strana, ali mi smo odlično otvarali regate, dva starta smo odradili vrhunska i nakon toga smo se dobro prebacivali po refulima, bili smo konstantno u vrhu, i iz te perspektive je malo lakše kontrolirati sve skupa. Zadovoljni smo ovim danom, idemo dalje", kaže Igor Marenić, a Šime Fantela dodaje:

"Stvarno kad ulazimo u regatu ne razmišljamo o rezultatu, imamo svoju listu zadataka koju treba obaviti na moru. Danas smo uspješno obavili, odličan start, nije bilo prosvjeda, nije bilo spornih situacija, brzina je bila odlična, čitali smo polje super, bilo je par greškica, ali bilo je puno više pozitivnih stvari. odličan ulaz, ali tek je početak. Imamo puno iskustva s velikim regatama, odlično je da smo dobro počeli, što nema lošeg rezultata. Nitko nam neće ništa pokloniti, idemo dalje, kao da je sutra prvi dan".

Tonči Stipanović prvi je nakon šest jedrenja za Laser.

"Težak dan, puhalo je 25 - 30 čvorova, jako veliko regatno polje, plovovi su trajali preko sat vremena, bilo je jako iscrpljujuće. Na kraju super, peto i sedmo mjesto, nekako držim taj prosjek. Opet sam prvi, mislim da je to jako dobro, taman prije dana odmora. Bit će sutra teško izdržati cijeli dan ne ići na more, jer se bliži kraj. Mislim da je sve dobro, jedva se čekam odmoriti, a onda ponovno na more."

Nakon šest jedrenja za Radial Tina Mihelić je deveta, Ivan Kljaković Gašpić deveti je u Finnu nakon četiri jedrenja.

Sutra laseraši imaju dan odmora, svi ostali jedre, na more će ponovno i daskaši.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!