Ostali sportovi

Fantela i Marenić nastavljaju s odličnim nastupima i vode nakon četiri plova

Sportnet • četvrtak, 11.08.2016.
Fantela i Marenić nastavljaju s odličnim nastupima i vode nakon četiri plova
Foto: EPA

Šime Fantela i Igor Marenić nastavljaju s odličnim nastupima u dvojcu, nakon drugog dana nalaze se u vodstvu i s puno optimizma nastavljaju natjecanje...

Šime Fantela i Igor Marenić prvi su nakon četiri plova za dvojce. Naravno, nakon današnje regate bili su vrlo zadovoljni.

"Jedrili smo na vanjskom polju, imali smo prave oceanske uvjete, val do tri metra i vjetar 20-ak čvorova. Odlično smo odvozili, brzina je bila ključ i konzervativnije jedrenje. Nismo puno riskirali jer smo znali da smo brzi, solidan start, pratili smo flotu i stalno bili naprijed. Stvarno se dobro osjećamo, još jedan dobar dan je u banci, idemo dalje, sutra je novi dan, još je puno plovova pred nama, jednostavno hladne glave i dalje i to je to", rekao je Šime Fantela.

Igor Marenić je dodao: "Po jakom vjetru se rade veće razlike, bili smo brzi, naročito niz vjetar, tako da smo taj drugi plov pobijedili s velikom prednošću. To nam bodovno ne znači ništa, ali lijepo je pobijediti na takav način. Zadovoljni smo kako je danas bilo."

Ivan Kljaković Gašpić je prema privremenim rezultatima osmi, danas je dva puta bio osmi, međutim rezultati za Finn se još mogu promijeniti jer je Ivan uložio prosvjed na Amerikanca Caleba Painea.

"Bilo je muški, dva plova, stvarno je melo, čak smo niz vjetar jedrili tako da moraš svjesno usporavati brod, jer ako previše ubrzaš imaš velike šanse se prevrnuti, toliko brod postane nestabilan, tako da je stvarno bilo borbeno. Šteta jučerašnjeg dana, nakupilo se nepotrebnih bodova. Puno nas je na okupu, sve je moguće, treba ostati hladan, odraditi svoje i nadati se najboljem."

Luka Mratović na dasci je 23. nakon devet jedrenja,

Laseraši su imali dan odmora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!