Ostali sportovi

Fantela i Marenić i dalje čvrsto drže vodeću poziciju!

Sportnet • nedjelja, 14.08.2016.
Fantela i Marenić i dalje čvrsto drže vodeću poziciju!
Foto: Getty

I dalje dolaze sjajne vijesti s jedrenja gdje su i danas Hrvati ostvarivali izvrsne plasmane što je dovelo Šimu Fantelu i Igora Marenića u poziciju da su vrlo blizu osiguravanja odličja...

Šime Fantela i Igor Marenić bez greške jedre i dalje, danas treće i četvrto mjesto, ukupno prvi, povećali su malo prednost u odnosu na konkurenciju.

"Još jedan dobar dan, dva plova po laganom vjetru, jako smo zadovoljni još nemamo nijedan loš rezultat. Pred nama su još tri dana jedrenja tako da korak po korak", kaže Šime, a Igor dodaje:

"Ne gledamo konkurenciju, gledamo sebe, ima još tri plova, puno je bodova u igri. Nećemo ništa mijenjati, idemo plov po plov, ide dobro, puni smo samopouzdanja i to je to".

Ivan Kljaković Gašpić treći je uoči finalnog plova za odličja za Finn, koji je na rasporedu 16. kolovoza. Borba za broncu bit će napeta. Ivan je danas bio drugi i 13.

"Prvi plov je bio stvarno maestralan, drugi plov jednostavno kao da se sve moralo zamkomplicirati. Bezveze. Jesam treći, ali slobodno umjetnički rečeno najradije bih se bacio pod vlak, jer mogao sam danas zatvoriti priču i praktički slaviti. Treba sad prespavati, jedan dan se odmoriti, biti spreman i napraviti u utorak ono što znam."

Sutra se jedri finalni plov za odličja za Laser, Tonči Stipanović jedri za zlato. Start je predviđen u 19 sati po hrvatskom vremenu, dodjela medalja u 21.30. Stipanović ima sigurno srebro. Finaši sutra imaju dan odmora, tri su plova predviđena za 470 i tri za 49er, gdje su Pavle Kostov i Petar Cupać nakon šest jedrenja deseti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!