Ostali sportovi

Grad Čakovec i dalje će podržavati Filipa Udea

HINA • ponedjeljak, 22.08.2016.
Grad Čakovec i dalje će podržavati Filipa Udea
Foto: FaH

Treći nastup zaredom na Olimpijskim igrama nije bio sretan za gimnastičara Filipa Udea, ali kako je na prijemu u gradskoj vijećnici u ponedjeljak rekao čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, bila mu je čast i zadovoljstvo primiti takvog sportaša.

Iako se nije uspio boriti za medalju, Kovač mu je poručio kako je već sami odlazak na najveću svjetsku sportsku smotru, i to tri puta za redom, ogroman uspjeh.

"Pokazao je kontinuitet i zato će Čakovec i dalje podržavati i Filipa i njegov Gimnastički kluba Marijan Zadravec Macan", naglasio je Kovač i poručio kako je za sve u Čakovcu on još uvijek vrhunski sportaš.

Zahvaljujući se na riječima potpore koje pristižu iz gradske uprave, ali i od sugrađana, Ude je svoj pad s konja s hvataljkama u kvalifikacijama objasnio prevelikim pritiskom kojeg si je sam postavio.

"Složio sam si priču u glavu da moram osvojiti medalju, da moram ući u finale. Zablokirao sam na samom početku vježbe i dalje više nije išlo", ispričao je Ude.

U stručnom stožeru osvajača olimpijskog, svjetskog i europskog srebra još nisu napravili detaljnu analizu, ali mogu izvući prve zaključke. Trener Igor Kriajimski smatra kako se Ude odlično pripremao, a drugi trener Mario Vukoja pak je istaknuo kako je imao vježbu i za zlato i vježbu za finale, ali nije imao mirnu glavu dok je to najviše trebalo. Filipovi treneri su poručili kako će nakon što analiziraju cijeli nastup u Riju, okrenuti novu stranicu i početi s pripremama za 2020. i Japan.

Kako je naglasio Vukoja, najsvestraniji hrvatski gimnastičar mora početi vjerovati u sebe, mora se osloboditi pritiska i biti onaj pravi na sljedećim igrama u Tokiju, a uz podršku Grada i svih u Čakovcu to će biti puno lakše.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!