Ostali sportovi

Zlatna Sara Kolak i brončani Filip Hrgović vratili se u Hrvatsku

HINA • utorak, 23.08.2016.
Zlatna Sara Kolak i brončani Filip Hrgović vratili se u Hrvatsku
Foto: FaH

Najveća atletska senzacija Plimpijskih igara u Rio de Janeiru Sara Kolak i osvajač prve olimpijske boksačke medalje za Hrvatsku nakon proglašenja neovisnosti Filip Hrgović, te atletičari Stipe Žunić i Ana Šimić vratili su se u Hrvatskoj.

Na Plesu su ih dočekala raspjevana atmosfera, članovi obitelji, brojni prijatelji, novinari i dužnosnici. Premda je večeras u Ludbregu organizirano slavlje, u Zagreb je stiglo 100-tinjak Ludbrežana u majicama s natpisom, sada već poznate Sarine rečenice: "Mama, tata, Mato nosim v Ludbreg zlato".

Srećom, Zagreb će uskoro dobiti novu zrakoplovnu luku jer je sadašnji VIP salon postaje premali za sve češća slavlja brojnih sportskih uspjeha.

"Hvala svima što ste bili uz mene. Još mi nije sve ovo sjelo, da shvatim što sam napravila. Na borbu i nadmetanje sa suparnicama sam se navikla, no ovo mi je novo i to je teži dio. Odgovaralo mi je biti cura iz pozadine," kazala je 21-godišnja Ludbrežanka.

Posebno emotivan trenutak je bio kada se zagrlila sa svojim najmilijima, majkom, ocem i bratom. Sara je dodala kako će se večeras proveseliti, ali sezona još nije gotova.

"Prvo fešta u Ludbregu, no već sutra moram na trening. Sezona nije gotova, ispred mene su još tri natjecanja. Nakon toga odlazim na odmor," kazala je olimpijska pobjednica u bacanju koplja.

Izbornik atletske reprezentacije Mladen Katalinić istaknuo je kako je Hrvatska s dvije zlatne medalje Sandre Perković i Sare Kolak, te broncom Blanke Vlašić postala sedma reprezentacija među osvajačima atletskih medalja, te druga u Europi iza Velike Britanije.

"Želim čestitati i ostalim našim atletičarima što su dostojno prezentirali našu zemlju," kazao je Katalinić, dok je pomoćnica ministra obrazovanja, znanosti i sporta Janica Kostelić zahvalila našim sportašima što nose Hrvatsku u srcu i to ističu bez obzira koliko nam je nekada teško.

Filip Hrgović nije skrivao razočaranje što nije osvojio zlato, ali niti ponos što je osvojio prvo boksačko olimpijsko odličje za Hrvatsku nakon proglašenja neovisnosti.

"Hvala vam za ovaj doček. Mislio sam da ćete me izbaciti što sam donio broncu, a vi ste mi priredili proslavu. Ugodno ste me iznenadili. Nakon polufinalne borbe sam bio tužan i razočaran zbog poraza, ali nakon što su se emocije slegle ponosan sam na prvo hrvatsko odličje," kazao je Hrgović.

Njegov trener Leonardo Pjetraj je naglasio kako ne može reći da je zadovoljan jer je 'Hrgović najbolji na svijetu', ali je i dodao.

"Drago mi je zbog prve hrvatske medalje u boksu."

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić čestitao je Sari i Filipu poručivši kako će Zagreb u petak na Trgu bana Jelačića organizirati veliku proslavu za sve olimpijce, a osvajači odličja će dobiti posebne nagrade. U ime Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Sari i Filipu, ali i Ani i Stipi čestitala je dopredsjednica Morana Paliković Gruden.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10823.08.2016. u 01:54
    eto šta je sport: ko je od Hrvata znao za Saru Kolak, kamo li mislio da će ona bacati koplje za zlato? Zlato na OI, halo? A nakon one lude noći, sada je velika medijska zvjezda. Nadam se samo da ma neke materijalne koristi od toga.
    narada108