Ostali sportovi

Malezijac dobro unovčio zlatno odličje s POI u Riju

HINA • ponedjeljak, 12.09.2016.
Malezijac dobro unovčio zlatno odličje s POI u Riju
Foto: FaH

Paraolimpijski pobjednik i novi svjetski rekorder u skoku u dalj za osobe s intelektualnim teškoćama, Malezijac Abdul Latif Romly, koji je pobijedio ispred našeg Zorana Talića, dobro će unovčiti zlatnu medalju iz Rio de Janeira.

Malezijska vlada nagradila je 19-godišnjeg Romlyja sa 1,6 milijuna kuna, te doživotnom mjesečnom naknadom od 8,000 kuna.

Romly je dobio i nagradu zrakoplovne kompanije AirAsia - besplatne avionske karte na njihovim letovima do kraja života.

"Nije stvar u novcu, ali hvala malezijskoj vladi što je prepoznala naš trud," kazao je mladić iz Perlisa.

Romly je na putu do zlata tri puta rušio svjetski rekord i na kraju je slavio s rezultatom 7,60 metara. Srebro je osvojio hrvatski paraolimpijac Zoran Talić.

Dodajmo kako Uredom o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća Vlade Republike Hrvatske iz listopada 2012. osvajači zlatnih medalja u pojedinačnim sportovima na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i Olimpijskim igrama gluhih za zlato dobivaju 104,000, za srebro 65,000, a broncu 46,000 kuna.

U razdoblju od 2004. do 2009. godine visina naknade iznosila je za zlatnu medalju osvojenu na olimpijskim i paralimpijskim igrama 208.000 kuna u pojedinačnim, odnosno 169.000 kuna u momčadskim sportovima. Iznosi su 2010. godine značajno smanjeni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!