Vodeni sportovi

Braća Sinković ponovno najbolji na svijetu

Sportnet • petak, 02.12.2016.
Braća Sinković ponovno najbolji na svijetu

Još jedno veliko priznanje stiglo je u ruke europskih, svjetskih i olimpijskih prvaka Martina i Valenta Sinkovića! U izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) proglašeni su najboljom muškom posadom 2016. godine...

FISA je prošle godine i trenera braće Sinković, Nikolu Bralića, proglasila najboljim svjetskim trenerom. Potvrda je to trogodišnje dominacije braće Sinković bez poraza u svim natjecanjima što je svakako apsolutni presedan u povijesti ovog sporta, ali i kruna dugogodišnjeg mukotrpnog rada.  

FISA nagrade za najbolje u 2016. godini dodjeljuje u pet kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju paraveslačku posadu, najboljeg trenera te posebnu nagradu za doprinos veslanju kao sportu.  

Najbolje veslačke posade i trenere kandidirala je javnost, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane FISA vijeća. Uz braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine, našle su se još Francuska, Novi Zeland i Švicarska.  

„Dobili smo mnoge medalje, nagrade i priznanja u karijeri, ali ova nam je posebno draga jer su nas za nju nominirali naši navijači, javnost i mediji. Ovo će nas sigurno motivirati da budemo jednako dobri, najbolji i u novoj disciplini za koju smo se odlučili – dvojac bez kormilara“, izjavila su braća Sinković nakon proglašenja ovogodišnjih laureata.  

Svečana dodjela nagrada najboljima dodijelit će se 28. siječnja 2017. u Vancuoveru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!