Zimski sportovi

Pirueta: Veliki povratak Caroline Kostner

HINA • petak, 09.12.2016.
Pirueta: Veliki povratak Caroline Kostner

Bivša svjetska i europska prvakinja, Talijanka Carolina Kostner na sjajan se način, nakon dvije i pol godine nenastupanja, vratila svjetskom klizanju u Zagrebu.

S velikih 69,95 bodova Kostener je povela nakon kratkog programa na 49. Zlatnoj pirueti Zagreba iza sebe ostavivši Amerikanku Amber Glenn (67,93) i Ruskinju Alenu Leonovu (64,18).

"Ne čini mi se kao da je ovo povratak nego kao da sam samo nastavila ići naprijed. Da, nije me bilo dugo, ali toliko toga sam naučila u zadnje 2,5 godine kroz studij umjetnosti, ples, konačno sam živjela kao svaka „normalna“ osoba. A onda sam pronašla snagu i rekla si 'pokušaj, iskoristi sve ovo novo što si naučila s tehnikom, skokovima'. Pokušaj još jednom. Cijeli taj povratak predstavljao je za mene veliki izazov s puno suza, ali na kraju sam našla hrabrosti i rekla 'da'", rekla je nakon sjajnog nastupa u Ledenoj Carolina.

"Zašto sam izabrala Zagreb? Možda je slučajnost, ali duboko vjerujem u prethodna iskustva i u to da i tijelo i um pamte, posebno dobre trenutke. Čim sam jučer stala na led, sve mi se vratilo. Zagreb za mene nosi mnoge divne uspomene, tu sam dva puta postala europska prvakinja".

Ledena je danas postala potpuno talijanska, jer i plesni par Charlene Guignard i Marco Fabbri poveli u kratkom plesu (72,46), baš kao i sportski par Nicole Della Monica i Matteo Guarise (64,54). Prvi put u Ledenoj nastupili su i naši Lana Petranović i Antonio Souza koji su trenutačno na iznenađujućem petom mjestu

Klizačice - kratki program
1. Carolina Kostner (Italija) 69,95
2. Amber Glenn (SAD) 67,93
3. Alena Leonova (Rusija) 64,93
4. Aleksandra Avstrijskaja (Rusija) 63,66
5. Jelizaveta Tuktamiševa (Rusija) 63,01

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!