Ostali sportovi

Rekordan broj prijavljenih iz cijelog svijeta za Europski kup

Sportnet • četvrtak, 09.03.2017.
Rekordan broj prijavljenih iz cijelog svijeta za Europski kup

Dvanaesto izdanje Europskog kadetskog kupa za judaše i judašice u Zagrebu ujedno će biti i najjače. Čak 844 natjecatelja iz 32 države svijeta nastupit će u Sutinskim vrelima 11. i 12. ožujka.

Osim zagrebačkog Grand Prix turnira i dubrovačkog Europskog kupa za seniore, u judo svijetu Hrvatska je prepoznata i zbog Europskog kupa za kadete. Prvi je održan 2006. godine, a zbog kvalitetne organizacije još 2014. je postavljen rekord od 794 natjecatelja.

Ove godine i ta brojka će se premašiti jer je prijavljeno 844 natjecatelja iz 32 države. Pristižu mladi judaši i judašice iz Španjolske pa sve do Ukrajine te od Latvije do Argentine.

"I ove godine se potvrđuje kvaliteta Europskog kupa za kadete u Zagrebu, prije svega kroz povećanje broja prijavljenih natjecatelja. Veselimo se i nastupu naših judaša i judašica kojima je ovo idealna prilika za osjetiti kvalitetnu konkurenciju na domaćem tatamiju" rekla je Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza.

Tako će svi zaljubljenici u judo u subotu 11. i nedjelju 12. ožujka moći vidjeti hrvatske talente poput Miljevića, Violić, Štengl, Pavić, Vuković, Brletić i brojnih drugih.

"Svake godine još i neko novo ime dođe upravo kroz turnire kakav je naš Europski kup. Zapravo je to odlična prilika za biti na jednom mjestu i nastaviti put prema najjačim natjecanjima u sezoni, Europsko prvenstvo na početku srpnja, Europski olimpijski festival mladih u srpnju te Svjetsko prvenstvo u kolovozu", najavio je izbornik muških reprezentacija Dean Ilić.

Svečano otvorenje Europskog kadetskog kupa na rasporedu je u subotu u 14.30 sati, a natjecanje će tada otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Finalna natjecanja počinju oko 15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!