Zimski sportovi

Norvežanima momčadska pobjeda, a Stefanu Kraftu novi svjetski rekord

Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.03.2017.
Norvežanima momčadska pobjeda, a Stefanu Kraftu novi svjetski rekord
Foto: EPA

Momčadsko natjecanje u letovima u Vikersundu pripalo je Norvežanima koji su odnijeli pobjedu ispred Poljske i Austrije. Stefan Kraft postavio je novi svjetski rekord s 253.5 metara, ali nije uspio vratiti vodeću poziciju u poretku Raw Air turneje...

Sjajno natjecanje u Vikersundu pripalo je domaćinu koji je imao izvrsnog Roberta Johanssona i predvođen njime stigao je do pobjede. Jedino je Daniel Andre Tande sa 185 metara na startu druge serije skočio ispod 220 metara, svi ostali norveški skokovi bili su vrlo daleki.

U konačnici su slavili s 34 boda više od Poljaka koji su imali puno oscilacija pa je tako Piotr Zyla u prvoj seriji skočio na 245.5 metara, a u drugoj na 192.

Stefan Kraft na kraju prve serije odletio je na 253.5 metara i tako popravio svjetski rekord koji je netom prije njega postavio Johansson skokom na 252 metra.

Kraft je tim letom pomogao Austriji da dođe do postolja i na kraju završi barem na trećem mjestu.

U ukupnom poretku Raw Air turneje na vrhu je i dalje Andreas Wellinger koji je u subotu bio konstantan na daljinama preko 240 metara, ali njegovi kolege iz reprezentacije podbacili su, posebno Karl Geiger koji je imao skok od samo 132 metra.

Prednost Wellingera nad Kraftom je malih šest bodova što garantira dramatičan posljednji dan Raw Air turneje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!