Ostali sportovi

Robert Seligman: "Uz malo sreće mogu na postolje"

HINA • petak, 21.04.2017.
Robert Seligman: "Uz malo sreće mogu na postolje"

Osječanin Robert Seligman u subotu (12.30 sati) će u rumunjskoj Cluj-Napoci po sedmi put u karijeri nastupiti u finalu konja s hvataljkama na europskim prvenstvima i pokušati po drugi put u karijeri dohvatiti mjesto na pobjedničkom postolju, a da je za to spreman uvjereni su i on i njegov trener Vladimir Mađarević...

"Dan uoči finala osjećam se dosta opušteno. Vjerujem da ću kroz ova dva treninga što me čekaju još sve samo potvrditi i posložiti u svojoj glavi, što bolje se odmoriti, naspavati i probuditi se na pravu nogu. Vjerujem da ću u ovom finalu, s obzirom na startni broj 7, imati odličan pregled, da će trebati samo mira odraditi svoju vježbu od početka do kraja i uz malo sportske sreće uvjeren sam da se mogu popeti na postolje", izjavio je 30-godišnji Osječanin koji je svoje jedino europsko odličje osvojio prije devet godina u Lausannei.

"Uvijek je ta sportska sreća vrlo bitna. Do sada me dosta često obilazila, dosta sam preko trnja dolazio do rezultata. Odlično sam trenirao, spremio se, bilo je pogrešaka u kvalifikacijama, ali sada je to iza mene. Finale je uvijek novo natjecanje, novi izazov. U finalu je sve otvoreno i uvjeren sam da će sve biti u redu", dodao je Seligman koji je mjesto među osmoricom najboljih izborio šestim rezultatom u kvalifikacijama.

Seligmanov trener Vladimir Mađarević dijeli Robertov optimizam.

"Nema se više što puno popraviti u njegovoj vježbi koja je konkurentna za postolje. Startna ocjena je 6,1, podjednaka ili za desetinku niža od onih najboljih. Izvedba je onaj bitan faktor. Ako se bude osjećao dobro i bio siguran u sebe, bez prevelikog stresa nastupa u finalu, tada će pokazati svoj maksimum i odbitak će biti, siguran sam, najmanji od svih finalista. Ako tako bude, možemo računati na medalju, a ako ne bude, onda je podložan greškama i neće biti tako uspješan kako planiramo da bi trebao biti", poručio je trener Mađarević.

Put prema novom europskom odličju Seligman će tražiti u vrlo snažnoj konkurenciji iz koje valja izdvojiti jednog od najboljih konjaša svih vremena, olimpijskog pobjednika iz 2012., trostrukog svjetskog i šesterostrukog europskog prvaka Mađara Krisztiana Berkija te branitelja europskog naslova Armenca Harutjuna Merdinjana.

Preostala petorica Seligmanovih konkurenata su Turčin Ferhat Arican, Rus David Beljavski, Ukrajinac Oleg Vernajev, Slovenac Sašo Bertoncelj i Švicarac Oliver Hegi.

Hrvatska će gimnastika imati još jednog vježbača u igri za europsko odličje. U nedjelju, posljednjeg dana EP-a u Cluj-Napoci, u finalu preče nastupit će Anton Kovačević. Oba dana pojedinačna finala startaju od 12.30 po srednjoeuropskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!