Vodeni sportovi

Daljinsko plivanje: Članovi KDP Split najbrži na utrkama u Zadru, Silbi i Vranjicu

Krešimir Bošković • nedjelja, 16.07.2017.
Daljinsko plivanje: Članovi KDP Split najbrži na utrkama u Zadru, Silbi i Vranjicu
Foto: Krešimir Bošković

Nakon što su prošlog vikenda daljinski plivači odradili Prvenstvo Hrvatske na 5000 metara u Zadru i Veteransko prvenstvo Hrvatske na Silbi, danas je na rasporedu bila četvrta utrka CRO CUP-a, 2. Trofej Barbarinac koji se održao u Vranjicu. Utrke u Zadru i na Silbi su također bile dijelom CRO CUP-a, a pobjedu u sve tri utrke ostvarili su članovi Kluba daljinskog plivanja Split. Najuspješniji plivač u sve tri utrke bio je Grgo Mujan, dok su kod djevojaka pobjede u Zadru i na Silbi pripale Doris Beroš, a u Vranjicu njenoj klupskoj kolegici Antoniji Buličić.

U subotu 8. srpnja u Zadru je u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Donat održano Prvenstvo Hrvatske na 5000 metara, ujedno i druga utrka ovogodišnjeg CRO CUP-a. Po skoro idealnim uvjetima za plivanje borbu za pobjedu do posljednjeg zaveslaja su vodili Grgo Mujan (KDP Split) i Filip Husnjak (KDPSR Poreč), a za dodir ruke brži je bio Grgo Mujan koji je tako postao novi prvak Hrvatske na 5000 metara. Do trećeg mjesta doplivao je prošlogodišnji pravk Duje Milan (KDP Split), a na četvrtom mjestu završio je Petar Matić (KDP Split). Poredak najboljih pet plivača na 7. Plivačkom maratonu Zadar zaokružio je Leon Martinjaš (KDP Primorje).

Kod djevojaka je naslov prvakinje Hrvatske osvojila Doris Beroš (KDP Split), koja je dva tjedna ranije postala i nova rekorderka Hrvatske na 1500 metara. Drugo mjesto pripalo je Dini Levačić (KDP Split), dok je treće mjesto u utrci osvojila Petra Sabo (PK Zadar) s tim da se njezin rezultat nije računao za Prvenstvo Hrvatske s obzirom na to da nije registrirana pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja. Trećeplasirana u poretku Prvenstva Hrvatske bila je Petra Rudić (KDP Donat) koja je utrku završila na četvrtom mjestu, a peto mjesto kod djevojaka pripalo je Aleksandri Stević (KDPSR Poreč). Na utrci u Zadru nastupilo je 75 plivača i 18 plivačica, a pored najboljih posebno vrijedi izdvojiti rezultat mladog Šimuna Srzića (KDP Donat) koji je sa samo 10 godina doplivao do 17. mjesta i to za sat, 12 minuta i 38 sekunda.

Dan kasnije na Silbi je održana treća utrka ovogodišnjeg CRO CUP-a, ujedno i prvo veteransko prvenstvo Hrvatske, a poredak na postolju bio je gotovo isti kao i dan ranije. Po nešto vjetrovitijem vremenu do prvog mjesta doplivao je Grgo Mujan (KDP Split). Drugo mjesto je i na Silbi pripalo je Filipu Husnjaku (KDPSR Poreč), a treći je bio Duje Milan (KDP Split). Četvrti i peti su još jednom bili Petar Matić (KDP Split) i Leon Martinjaš (KDP Primorje).

Kod djevojaka je drugi dan u nizu slavila Doris Beroš (KDP Split) ispred klupske kolegice Dine Levačić. Na treću stepenicu pobjedničkog postolja na Silbi popela se Petra Rudić (KDP Donat) dok su četvrta i peta bile Aleksandra Stević (KDPSR Poreč) i Josipa Šimičević (KDP Donat). Na Silbi je plivalo 10 plivačica i 63 plivača.

Jučerašnju utrku u Vranjicu obilježila je bura koja je povremeno bila dosta jaka te je radila probleme natjecateljima. Osim bure utrku su obilježili i članovi KDP Split koji su zauzeli sva mjesta na postolju u obje konkurencije. U muškoj konkurenciji je treću pobjedu u nizu upisao Grgo Mujan. Drugo mjesto osvojio je prošlogodišnji pobjednik ove utrke Dino Špadina koji je za dodir ruke bio brži od Duje Milana. Četvrto mjesto zauzeo je još jedan član KDP Split, Ivan Šitić dok se na peto mjesto plasirao Dražen Adžić (KDP Donat). Kod djevojaka je najbrža bila Antonia Buličić ispred Karle Šitić dok je treće mjesto pripalo Dini Levačić. Četvrto mjesto osvojila je Sabina Rzepka, dok je Petra Rudić (KDP Donat) bila peta. U Vranjicu je plivalo 17 plivačica i 49 plivača.

Pobjednica prethodna dva maratona, Doris Beroš, nije nastupila u Vranjicu zato što sutra ujutro nastupa na Svjetskom prvenstvu u disciplini 10000 metara. Ona je ujedno jedina hrvatska predstavnica u daljinskom plivanju na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj. Nakon utrke na Vranjicu na red dolazi jedna od najposjećenijih utrka u CRO CUP-u. Sljedeće subote u Raslini pokraj Šibenika pliva se 8. Plivački maraton Raslina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!