Ostali sportovi

Europske prvakinje predvode reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu

Sportnet • srijeda, 09.08.2017.
Europske prvakinje predvode reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu

Pet hrvatskih judoka nastupit će na Svjetskom judo prvenstvu za kadete koje se od 9. do 13. kolovoza održava u Čileu. Među putnicima su i dvije aktualne europske prvakinje, Ana Viktorija Puljiz i Lara Cvjetko...

Najbolji svjetski kadeti okupit će se u Čileu, gdje će na Svjetskom judo prvenstvu tražiti put prema titulama najboljih i potvrdama ocjena o velikim potencijalima. Među 441 natjecatelja bit će i pet hrvatskih predstavnika, koje će voditi četiri hrvatska trenera (Crnov, Frlić, Novković i Semiz).

Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) i Lara Cvjetko (do 57 kg) u Čile odlaze kao najbolje europske judašice u svojoj kategoriji. Veliki uspjeh hrvatskog juda iz Litve tako će u Južnoj Americi dobiti priliku za nove čestitke. Uz njih, na čileanski tatami će izaći i Anđela Violić (do 70 kg), Helena Vuković (preko 70 kg) te Filip Miljević (preko 90 kg).

Ne treba posebno isticati kako je na Svjetskom prvenstvu konkurencija iznimna i potrebna je kvalitetna mentalna priprema. Svih pet natjecatelja ima kvalitetu i potencijal da se uključi u borbu za medalje. Kako se radi o kadetskom uzrastu, normalno je da bude oscilacija, tako da ovisi dosta i o «danu» kako se zna reći", najavljuje izbornik muških reprezentacija, Dean Ilić te dodaje:

"Nepotrebno je raditi pritisak i očekivati medalje, ali kvaliteta za dobre rezultate je tu."

U Čileu se u timskom dijelu natjecanja primjenjuje olimpijski model mješovitih ekipa, a Hrvatska ovog puta neće sudjelovati.

Foto: Carlos Ferreira

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!