Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice počinju s pripremama za Europsko prvenstvo

Sportnet • četvrtak, 10.08.2017.
Hrvatske odbojkašice počinju s pripremama za Europsko prvenstvo
Foto: FaH

Izbornik Miroslav Aksentijević objavio je popis 18 igračica na koje računa za pripreme za Europsko prvenstvo 2017. godine. Pripreme će započeti u ponedjeljak 14. kolovoza u Mariboru. Domaćini Europskog prvenstva koje se igra od 22. rujna do 1. listopada bit će Azerbajdžan i Gruzija.

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija igrat će u skupini B u Gruziji protiv reprezentacije Bjelorusije, Italije i domaćina Gruzije, dok će se ostale tri skupine igrati u Azerbajdžanu.

U sklopu priprema hrvatska reprezentacija odigrat će nekoliko prijateljskih utakmica. Prvu utakmicu igrat će protiv reprezentacije Mađarske u Mađarskoj, dok će ostale utakmice igrati u sklopu turnira u Mariboru protiv reprezentacija Češke i Azerbajdžana, a najavljen je dolazak reprezentacija Italije i Poljske.

Izbornik Aksentijević na pripreme u Mariboru pozvao je sljedeće igračice: Ana Grbac, Marcella Šaini, Matea Ćurak, Rene Sain, Nikolina Božičević, Ivana Miloš Prokopić, Ema Strunjak, Beta Dumančić, Bernarda Ćutuk, Božana Butigan, Samanta Fabris, Katarina Luketić, Katarina Barun Šušnjar, Matea Ikić, Lucija Mlinar, Nika Stanović, Lea Cvetnić i Katarina Pavičić.

Stručni stožer uz izbornika Aksentijevića čine: Sportski direktor Dejan Laninović, kondicijski trener Emil Baltić, koordinator ženskih reprezentacija Mladen Pleše, fizioterapeuti Toni Licardo i Francesco D'Altri, doktor Ivan Fattorini i statističar Tomo Dukarić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy10.08.2017. u 14:00
    Može li netko tko prati napisati koliko je ova ekipa bolja ili lošija od one koja je igrala Svjetsku ligu, jer ako nisu znatno pojačane ne moraju ni ići na to prvenstvo...
    danchy