Ostali sportovi

Sandra Perković uz dva prava hica do pobjede u Birminghamu

Branimir Korać • nedjelja, 20.08.2017.
Sandra Perković uz dva prava hica do pobjede u Birminghamu
Foto: EPA

Nakon osvojene titule svjetske prvakinje, Sandra Perković vratila se obavezama u Dijamantnoj ligi gdje je odnijela pobjedu na mitingu u Birminghamu...

Velika Britanija ostat će Sandri Perković u lijepoj uspomeni ove godine. U Londonu je prošli vikend stigla do titule svjetske prvakinje, a samo tjedan dana kasnije slavila je i u Birminghamu na mitingu Dijamantne lige.

Unatoč pobjedi, neće nastup okarakterizirati samim superlativima, pogodila je tek dva hica koji su bili nedostižni za konkurenciju, ali i to je bilo dovoljno.

Ulazak u natjecanje bio je težak, prva dva pokušaja nisu bila niti blizu onih pravih Sandrinih daljina i disk je u te dvije serije letio tek do 61.78 i 62.49. Za neke natjecateljice i to su respektabilne daljine, međutim ne i za Sandru Perković koja je konstanta iznad 65 metara.

Taj sporiji Sandrin ulazak u natjecanje koristila je Kubanka Denia Caballero koja je bila u vodstvu uoči treće serije s bačenih 65.24. Međutim uoči završna tri hica na vrhu je ipak bila najbolja diskašica današnjice, Perković je u trećoj seriji bacila disk na 67.22 i to je već bilo dovoljno za pobjedu.

U prohladnom Birminghamu s dosta vlage u zraku, bilo je teško očekivati neke spektakularne rezultate kod bacačica, pa tako u nastavku natjecanja nitko nije uspio iskočiti kao Dani Stevens u Londonu te je Sandra rutinski slavila.

Stevens je ovaj put uspjela prebaciti tek 64 metara, ostala je ispod 65 i nije se uključila niti u borbu za postolje. Opasnost su bile tek Kubanke Caballero i Yaimi Perez, ali niti one s hicima od tek nešto iznad 65 metara nisu zaprijetile Sandri.

U šestoj seriji Perković je samo potvrdila pobjedu bacivši 67.51 što je ujedno bio i najbolji rezultat ovog natjecanja, metar i pol slabiji od Sandrinog rekorda mitinga od prije dvije godine.

Disk:
1. Sandra Perković (Hrvatska) 67.51
2. Denia Caballero (Kuba) 65.24
3. Yaimi Perez (Kuba) 65.11
4. Dani Stevens (Australija) 64.75
5. Whitney Ashley (SAD) 62.21
6. Melina Robert-Michon (Francuska) 62.17
7. Nadine Müller (Njemačka) 61.47
8. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 56.43
9. Jade Lally (Velika Britanija) 53.65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!