Ostali sportovi

Dražen Petrović 2017. za izvanredne rezultate mladih hrvatskih sportaša

Sportnet • četvrtak, 07.09.2017.
Dražen Petrović 2017. za izvanredne rezultate mladih hrvatskih sportaša

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Odbor za Nagradu organizira u ponedjeljak, 11. rujna u 12 sati u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović u Zagrebu, svečanu dodjelu Nagrade "Dražen Petrović" 2017. za izvanredne sportske rezultate mladih i darovitih hrvatskih sportaša a u znak proslave Hrvatskog olimpijskog dana, osnutka HOO-a (10. rujna 1991.)...

Prema odluci Odbora za Nagradu pod vodstvom srebrnog olimpijca Damira Martina, ujedno i dopredsjednika HOO-a, najuspješnijima u pojedinačnoj konkurenciji proglašeni su Helena Vuković (judo) i Miran Maričić (streljaštvo). Judašica Helena Vuković je u kolovozu 2017. u Santiago de Chileu osvojila naslov svjetske kadetske prvakinje u kategoriji preko 70 kilograma, dok je strijelac Miran Maričić u lipnju u Suhlu u Njemačkoj osvojio zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu u disciplini zračna puška 10m.

Najuspješnija ženska ekipa je kuglačka reprezentacija U18 u sastavu Tea Dragičević, Matea Juričić, Tamara Sinković, Venesa Bogdanović i Ivana Neralić koje su svjetske prvakinje od svibnja 2017., a najuspješnija muška ekipa je vaterpolska reprezentacija U18 u sastavu Luka Podrug, Ivan Krolo, Karlo Kreković, Marko Valečić, Zvonimir Butić, Jacob Merčep, Duje Pejković, Franko Lazić, Lovro Paparić, Matias Biljaka, Petar Bratim, Branimir Herceg i Luka Bajić, koja je na Svjetskom prvenstvu u Podgorici osvojila zlato.

Nagrada Dražen Petrović za najbolji par, štafetu ili posadu ide ženskom juniorskom veslačkom četvercu u sastavu Ivana Jurković, Josipa Jurković, Bruna Milinović i Izabela Krakić koje su svjetske i europske juniorske prvakinje.

Najvećim nadama hrvatskog sporta proglašeni su karatistica Lea Vukoja, europska kadetska prvakinja u kategoriji do 54 kilograma i Paško Božić brončani sa Europskog kadetskog taekwondo prvenstva do 65 kilograma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!