Ostali sportovi

Kristijan Vincetić ima najviše izgleda za odličje na Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom

HINA • srijeda, 13.09.2017.
Kristijan Vincetić ima najviše izgleda za odličje na Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom
Foto: FaH

Najviše izgleda za osvajanje odličja na Svjetskom plivačkom prvenstvu osoba s invaliditetom, koje će se od 30. rujna do 6. listopada održati u Mexico Cityu, ima naš trostruki paraolimpijac Kristijan Vincetić.

"Najveće šanse za osvajanje odličja Vincetić ima na 100m leptir jer u njegovoj kategoriji tjelesnog oštećenja, po pristiglim prijavama, ima treće vrijeme. U ostale dvije discipline očekujem da na 400m slobodno izbori nastup u finalu, a na 100m slobodno polufinale", izjavio je prije odlaska u Meksiko izbornik plivačke paraolimpijske reprezentacije Slobodan Glavčić.

Hrvatska plivačka reprezentacija osoba s invaliditetom će vrijeme do nastupa na SP provesti u poznatom meksičkom centru za visinske pripreme La Lomia gdje će obaviti završne pripreme i proći neophodan proces adaptacije na velike nadmorske visine.

"U sastavu naše reprezentacije je i Ante Rađa koji na 100m leđno ima peto prijavljeno vrijeme i od njega u toj disciplini očekujemo nastup u finalu. Na dvostruko manjoj dionici Ante je ušao s B normom i od njega na 50m objektivno ne možemo očekivati plasman u finale ali zato možemo dobro plivanje i popravak osobnog rekorda", kazao je uoči puta trener naše plivačke paraolimpijske reprezentacije Mirko Samarđić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!