Vodeni sportovi

EP u ronjenju na dah: Svjetski rekord i zlato Gorana Čolaka

HINA • četvrtak, 05.10.2017.
EP u ronjenju na dah: Svjetski rekord i zlato Gorana Čolaka

Hrvatski ronilac na dah Goran Čolak osvojio je zlatnu medalju i postavio svjetski rekord u disciplini ronjenje pod stalnim opterećenjem bez peraja (CNF) te srebro u disciplini ronjenje pod stalnim opterećenjem (CWT) na CMAS Europskom prvenstvu u dubinskom ronjenju koje se od 2. do 9. listopada održava u Kasu u Turskoj.

Čolak je u disciplini ronjenje pod stalnim opterećenjem bez peraja (CNF) zaronio na 83 m što je najbolji rezultat u svijetu. U istoj disciplini Vitomir Maračić zauzima četvrtu poziciju sa zaronom od 61 m, a Boris Milošić šestu sa 53 m. To je disciplina u kojoj ronilac zaranja u što veću dubinu na vlastitu snage, bez peraja.

Hrvatskoj brončanu medalju u toj disciplini u ženskoj konkurenciji donosi Mirela Kardošević sa zaronom od 58 m.

U disciplini ronjenje pod stalnim opterećenjem (CWT) Čolak je osvojio još jednu medalju, srebrnu, sa zaronom od 113 m, dok je zlato pripalo Rusu Alekseju Molčanovu (122 m). Ronilac u toj disciplini zaranja na što veću dubinu s perajom.

U ženskoj konkurenciji od hrvatskih predstavnika Mihaela Romić zauzima šesto mjesto sa dosegnutih 70 m.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10808.10.2017. u 02:27
    Bravo, cekamo vrhunske rezultate od nasih ekipnih sportasa -uzalud. Ali ovaj momak spada u svjetski vrh odkad je aktivan.
    narada108