Nogomet

Riječani apeliraju na korektno navijanje, prijeti zatvaranje tribine protiv Milana

Sportnet • četvrtak, 02.11.2017.
Riječani apeliraju na korektno navijanje, prijeti zatvaranje tribine protiv Milana
Foto: FaH

Iz Rijeke su se oglasili priopćenjem u kojem pozivaju navijače na korektno navijanje kako bi se izbjegla drastična kazna Uefe...

Zbog velikog interesa naših navijača vezano za održavanje utakmice 4. kola Europa lige između HNK „Rijeka“ i FC „Austria Beč“ obavještavamo o sljedećem:

Ulazi na stadion se otvaraju sat i pol prije početka utakmice odnosno u 17:30 sati, pa molimo sve naše navijače da što ranije krenu prema stadionu kako bi se izbjegle gužve na ulazima i kašnjenje na početak utakmice.

Od strane predstavnika FC „Austria“ obaviješteni smo da su sve ulaznice (412) namijenjene za njihove navijače prodane te se očekuje u potpunosti ispunjen kapacitet gostujuće južne tribine.

Kao i uvijek do sada kada su u pitanju međunarodne utakmice u sustavu UEFA-e na stadionu neće biti točenja alkoholnih pića.

Dobivenim odlukama disciplinske komisije UEFA-e u više navrata uvjerili smo se da međunarodna natjecanja u slučaju nepoštivanja sigurnosnih odredbi iz pravilnika ili bilo kojih vrsta uvredljivog skandiranja donose i vrlo rigorozne sankcije. S obzirom na to da naš klub ima status recidivista zbog paljenja pirotehnike i diskriminacijskog skandiranja ukoliko ponovo budemo prijavljeni zbog nedoličnog ponašanja navijača prijeti nam uz visoku novčanu kaznu i ono najgore za sve nas, a to je odigravanje sljedeće domaće utakmice Europa lige bez prisustva navijača.

Stoga posebno molimo sve naše navijače da se tijekom utakmice pridržavaju uputa redara odnosno da se ne zadržavaju na stepenicama i prolazima. Također Vas molimo da se suzdržite od uporabe pirotehničkih sredstava, od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne – tzv. „hukanja“, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta (čaša, kovanica, upaljača i sl.) u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle vrlo rigorozne sankcije (novčane kazne i/ili zatvaranje dijela ili cijelog stadiona) za naš klub, a ujedno i za sve naše navijače u odlučujućim europskim utakmicama koje nas očekuju.

Vjerujemo u vas i nadamo se da će utakmica proteći u pozitivnom ozračju i korektnom navijanju. I ovim putem se želimo zahvaliti svim našim navijačima zbog podrške koju pružate našim dečkima na travnjaku. Samo uz vas i vašu podršku sa tribina možemo dočekati proljeće u Europi pa zato pokažimo svi zajedno da je Rijeka najbolje od svega!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!