Automoto

Na Grobniku završnica sezone - HAKS Kup Formula driver

Sportnet • četvrtak, 09.11.2017.
Na Grobniku završnica sezone - HAKS Kup Formula driver

Automotodrom Grobnik i „velika“ staza, prilagođena disciplini koja je u ekstremnom usponu u nas, u nedjelju 12. studenog bit će poprište završnice automobilističke sezone bodovnih natjecanja iz ovogodišnjeg kalendara Hrvatskog auto i karting saveza.

„Formula driver – nagrada Allianza“ u organizaciji Autokluba „Poreč Motorsport“ i suorganizatora Autokluba „Skok racing“ iz Brtonigle, okupit će ukupno 160 vozača i vozačica iz četiri zemlje – Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije. U sustavu bodovanja međunarodnog HAKS Kupa Formule driver na listi prijava čak je 100 sudionika iz 26 hrvatskih klubova, te po sedam Austrijanaca i Slovenaca.

Peto, zaključno i odlučujuće natjecanje sezone, poslije brdskih dionica u Buzetu, na Učki, ogulinskom Kleku i Limskom kanalu, jedino na kružnoj stazi Automotodroma Grobnik, koja će u duljini 4.000 metara s deset „šikana“, zona usporenja, biti prilagođena ovoj sve atraktivnijoj i automobilistima primamljivoj disciplini.

Na Grobniku će se odlučiti pobjednik ovogodišnjeg Kupa za kojeg konkuriraju trojica favorita.

Branitelj naslova iz prošle godine Austrijanac Dragan Gajić upisao je ove godine dvije pobjede, na Učki i Limskom kanalu, preuzeo lidersku poziciju dočekujući odlučujući „boj“ s 50 bodova. Tek dva boda manje, uz pobjedu u Ogulinu ima Donald Milokanović (AK Skok racing), a uz dva druga i jedno treće mjesto na samo četiri boda manje od vodećeg stigao je Ivan Juranić, Delničan iz gerovskog AKK Petar Klepac. Sudbinu pobjednika sezone oni imaju u svojim rukama za volanima Opel Corse HVR, Zastave 750 s jačim motorom ispod poklopca i Renaultom 5.

Ivan Juranić u konkurenciji juniora i Talijanka Romina Bressan (AK Buzet Autosport) među vozačicama već su osigurali naslove. U klasama su uglavnom poznati pobjednici, ali bodovi će mnogima biti važni za druga i treća mjesta sezone.

Ekipno uz 14 bodova prednosti najveće šanse ima Autoklub Buzet Autosport koji će u nedjelju nastupiti s najbrojnijom deseteročlanom ekipom ispred Autokluba Skok racing čije će boje braniti osam vozača.

Uz bodovanje HAKS Kupa čiji je nositelj realizacije Autoklub Buzet Autosport, vozi se i Prvenstvo Auto i karting lige Zapad HAKS-a, Prvenstvo Auto i karting saveza Istre i Prvenstvo Istarske rivijere.

Administrativni poslovi verifikacije, liječničkog i tehničkog prijema odvijat će se u subotu od 15 do 18 sati, a nedjeljni program počinje obveznim sastankom sa svim sudionicima u 7,30 sati. Trening se vozi od 8, a prva od tri bodovne vožnje kreće u 10,15 sati. Priznanjima najuspješnijima oko 16 sati zaključit će se tako još jedna bogata hrvatska automobilistička sezona, ona u kojoj se na više od 50 utrka diljem Hrvatske, ali i inozemstvu, „lovilo“ bodove u osam disciplina Prvenstva Hrvatske i HAKS kupa.

AUTOR: Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoTop temaOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!