Vodeni sportovi

Trener braće Sinković Nikola Bralić podijelio znanje s Brazilcima na velikom seminaru u Riju

Sportnet • utorak, 21.11.2017.
Trener braće Sinković Nikola Bralić podijelio znanje s Brazilcima na velikom seminaru u Riju

Na prijedlog Brazilskog veslačkog saveza, a u organizaciji Brazilskog olimpijskog odbora, u Rio de Janeiru održan je high performance 'Coaching clinic' u trajanju od šest dana na kojem je, čast jedinog hrvatskog predavača uz tehničku pomoć Marka Banovića preuzeo veslački trener, svjetski stručnjak, trener braće Sinković, najmoćnije posade u povijesti hrvatskog veslanja, Nikola Bralić.

Trener Nikola Bralić 2015. proglašen je najboljim veslačkim trenerom na svijetu, dok je istovremeno poznat kao jedan od onih zahtjevnijih ali rezultatima opravdanih, veslačkih trenera. Uz teoretske, trener Bralić odrađivao je i praktične vježbe u laguni Rodrigo de Freitas Lagoon, Rio de Janeiro, na kojem su braća Sinković 2016. osvojila olimpijsko zlato. Na treningu je bila prisutna i Brazilska juniorska i seniorska reprezentacija.

'Ovo je bilo jedno novo iskustvo za mene kao trenera. Do sada sam sudjelovao na seminarima kao jedan od predavača, a sada smo 'de facto' sami predavali i imali praktične situacijske treninge po sedam sati na dan. Takav tempo nam je bio izuzetno naporan ali smo na kraju ipak zadovoljni jer smo vidjeli da se naš trud isplatio. Svi su polaznici zadovoljni našim radom i otvorenošću u pokušaju da prenesemo sva iskustva i znanja stečena kroz 40 godina rada kao veslački trener', rekao je trener Bralić.

Trener Bralić uz tehničku pomoć Marka Banovića, u ulozi predavača i demonstratora, dao je intervju za brazilsku sport1 televiziju te je ujedno gostovao i na predavanju s kojeg su svi materijali prevedeni na portugalski te će biti upotrebljavani u školovanju i daljnoj edukaciji brazilskih veslačkih trenera. Teme predavanja trenera Nikole Bralića bile su između ostalih tehnike veslanja, fiziologija veslanja, biomehanika, trening braće Sinković i svi aspekti trenerske privrženosti i rada.

Svi su veliki i uspješni nogometni klubovi u Rio de Janeiro počeli kao veslački klubovi te im je ostala jaka povezanost s veslanjem. Trenera Bralića ugostio je nogometni klub Vasco da Gama i Botafogo te najveći veslački i nogometni klub u Rio de Janeiru, Clubo de Regatas do Flamengo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!