Ostali sportovi

Organizatori ZOI u Južnoj Koreji u problemima, interes prilično slab

Mihaela Bradovski • utorak, 21.11.2017.
Organizatori ZOI u Južnoj Koreji u problemima, interes prilično slab
Foto: EPA

Početkom sljedeće godine središnji sportski događaj u svijetu bit će Zimske olimpijske igre u PyeongChangu, a organizatori se nadaju kako će se s vremenom ipak podići interes gledatelja koji je trenutno daleko ispod očekivanja...

Situacija sa Sjevernom Korejom nimalo ne pomaže organizatorima Zimskih olimpijskih igara u PyeongChangu koji se suočavaju sa slabim interesom i unutar Južne Koreje, ali i iz ostalih zemalja.

Iako se tvrdi kako će se poduzeti sve moguće sigurnosne mjere kako ne bi došlo niti do najmanjeg incidenta, jasno je kako situacija nije nimalo jednostavna i razumljivo je zbog čega interes nije onakav kakav se očekivao.

Soči je ugostio Zimske olimpijske igre 2014. godine i organizatori su i tamo ostvarili rezultate ispod očekivanih, a PyeongChang zasad ima još slabije rezultate po pitanju prodaje ulaznica i rezervacije smještaja za one koji planiraju posjetiti Južnu Koreju.

1.06 milijuna ulaznica pušteno je u prodaju, a prodano ih je tek nešto više od 40 posto i to čak i više stranim turistima nego Korejcima.

Prema pretpostavkama s obzirom na ove rezultate i općenito neizvjesnu situaciju, ZOI u Južnoj Koreji trebale bi u postotku biti one s najmanjim brojem prodanih ulaznica od planiranog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!