Ostali sportovi

Judo: Vinkovci brončani na Europskom klupskom prvenstvu

Sportnet • ponedjeljak, 27.11.2017.
Judo: Vinkovci brončani na Europskom klupskom prvenstvu

Hrvatske judašice, kao predstavnice JK Vinkovci, na Europskom klupskom prvenstvu u Wuppertalu su osvojile brončanu medalju. Dva puta su pale Francuskinje, a jedini poraz je upisan od Njemica.

Predvođene desetom judašicom svijeta u kategoriji do 70 kg, Barbarom Matić, hrvatske predstavnice na Europskom klupskom prvenstvu u Njemačkoj, koje su nastupile za JK Vinkovci, osvojile su brončanu medalju.

I na klupskoj razini se potvrdilo kako Hrvatska ima europsku kvalitetu, a trener Vladimir Preradović je za nastup u Wuppertalu okupio respektabilna imena. Do 52 kg se borila Tena Šikić, dok je Tihea Topolovec bila predstavnica u kategoriji do 57 kg, a Lucija Babić do 63 kg. Barbara Matić je nastupila u kategoriji do 70 kg, a Ivana Šutalo iznad 70 kg.

U prvom nastupu Vinkovci su išli na francusku ekipu Etole Sportive Blanc Mesnl te s 4:1 osigurale su plasman u četvrtfinale. Tamo su hrvatske judašice čekale Njemice iz Mönchengladbacha, koje su nadoknadile početnu hrvatsku prednost od 1:0 te s 3:2 prošle u polufinale.

Zato su hrvatske predstavnice koncentriranim nastupima protiv francuske ekipe RSC Montreuil došle do vrijednih 3:2 i klupske bronce na europskoj razini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!